Pomoc s mandreakom 10.0 official

Prije mjesec dana uzeo sam amndrake posto kazu da je najjednostavniji za pocetnike.Prilikom bootanja i pokretanja instalacije dobijem poruku:
usb 1-1: control timeout on ep0in i instalacija stane. Otiso sam na mandrakeov site da vidim sta oni kazu i naisao na ovo:Error scenario: Some motherboards based on VIA chipsets have USB-related problems with 2.6.x kernels. Solution: Add any or all of the following boot kernel parameters to your /etc/lilo.conf file: “acpi=off”, “noapic”, or “nolapic”. Execute “lilo -v” to update the LILO configuration. After boot, execute the following commands:

modprobe -r uhci-hcd

modprobe uhci-hcd

Ali ja neznam gdje to treba upisati.
P.S kada isljucim svoj usb cable modem motorla surfboard5100e instalacija krene ali posljie ga mandrake nemoze prepoznati :?

Prvo prekontroliši dali tvoj mainboard stvarno bazira na VIA Chipsetu tako da si siguran da je do toga. Ako je stvarno do toga probaj prvo instalaciju sa 2.4 kernelom . To bi trebao još za vrijem instalacije da izabereš. Kada uspije instalacija onda je lako promijeniti kernel i upisati ove opcije /etc/lilo.conf ili predati ih na boot prompt.

Problem je u tome kada instaliram ga pod kernelom 2.4.x svaki put ga moram restartovati da bi mi internet radio tj. da bi mi se podigao jedan interfejs eth0 jer inace prise: interfejse th0 Neuspijeh interfejs eth1 NEUSPIJEH.A nikad mi se nije deilo a mi se dignu oba interfejsa
:?:

Pa podesi interfejs sa Mandrake alatom za mrežne kartice. Tako će se konfiguracija automtski upisati u start-skripte tako da za vrijeme podizanja sistem prepozna tvoje dvije mrezne. Možeš ih i ručno podesiti kao root:
ifconfig eth0 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0 up
i za eth1 uzmeš 192.168.0.2 sa maskom koja je gore navedena, ali nakon reboota gube se informacije jer ih nismo upisali u /etc/rc.d/neki skript. Neznam koji skript je zaslužen kod mandrakea za mrežne. Kod RH je prije bila datoteka /etc/sysconfig/network ali predpostavljam da je se u međuvremenu promijenilo. Najbolje koristi konfiguraciske alate mandrakea.

Opisani problem je karakterističan za Mandrake 10.0, preporučujem ti da nabaviš noviju verziju 10.1.

Naredbe koje su date naravno upisuješ u shell a znak (#) obilježava da moraš biti root.

Imam mandrake 10.1(comunity) ali nazalost samo prvi cd.Da li bi moglo biti moguce da instaliram ta cd a da poslije dodam pakete sa 10.0.Ako ne gdje mogu nabaviti ostala dva cd-a(osim skidanja sa njihovog site-a) :lol:

Moguce je a ako bude nekih problema ili ovisnosti javit ce ti vec…

Ja sam to radio sa 10.0 verzijom (nisam sa 10.1) i dobiješ sistem koji je skoro neupotrebljiv ali mogu se instalirati dodatni paketi koristeći urpmi. Najbolje je da ti crazy_m iskopira ostatak 10.1…