Danas sam bio na toj promociji BHLD i dobi osam cd. Prvi put koristim linux i prvi put vidim uopste linux:) moj problem je imam wireless karticu od logosofta cisco 350 series. Sad me zanima kako mogu s linuxom i wirelessom na net. Dali je to moguce sa ovom verzijom DHTL i ako jeste KAKO???
kad ti se pokreno knnopix tj. BHLD jel ti ochitao wireless karticu?
imash meni gdje sam odaberesh vid spajanja na internetā¦potrazi malo ā¦ imash help u bhld startup meniju ā¦ i kad nadjesh toā¦ u par clickova cesh bit na netu samo prccitaj ono uvodno :]
bojim se da u helpu nema neka pomoc oko toga. pokusao sam sve vrste prikljucenja na internet al ni jedna mi nije dalje pomogla. KArticu mi prepoznaje i lan i wireless kao ethernet 1 i 2. Fakat mi se svidja linux ono sto sam mogao vidjeti al ako se ne mogu na net sa ovim da spojim nemam nista od toga. Skinuo sam i cisco driver za linux al problem je kada otpakujem ne mogu da pokrenem instal fajl jednostavno nisat ne radi. Kao sto rekoh nov sam u linux vodama i pojma nemam
LAN bi trebao raditi bez bilo kakvih problema, potraži na meniju neŔto kao
KNOPPIX | Internet | NetCardConfig
(odnosno pokreni program ānetcardconfigā)
NaŔtimaŔ sta bi trebalo i to je to.
A Å”to se tiÄe wireless-a, ako ne radi u standardnim postavkama, možda da
probaÅ” pokrenuti 2.6 linux kernel. Za upute pogledaj ili u dokumentaciji na 'Ostala dokumentacija | Boot parametri ā ili prilikom boot-a help screen sa
to sa kernelom cu sad isprobati. Sam osam malo caprkao i tamo pod adsl/pp(ovako nes) kad odem na manuel konfig izbaci mi listu drivera koje ima. I oznaceni su mi nvidia ethernet i cisco wirless kao instalirani sto je i tacno upravo te dvije imam.
ovako na lol forumu sam dobi otacne instrukcije samo problem mi je prio bootanju linux26
stane na pola i pise slijedece:
kad ukucam linux26 krene sve rega. onda pise ono welcome to knoppix bla bla ispod toga pise:
probing scsi megaraid.o segmentation fault
probing scsi a100o2w.o
BHLD dan 3:
zivci mi lagano odlaze u Micku paterinu. Dovukao sam do konzole u linux26 noscsi, nece da mi pise u modprobe.conf sve komande tipa chmod 777 ne pomazu ili lsattr chattr i kako im je vis enaziv al neda da promjenim fajl i Bog a moram ga mjenjati tj nesto dodati u njega i save. ni :wq! ne pomaze i sve te furke koje za mene predstavljaju kineska slova jel iko od vas zna kako da editujem i spasim taj faj modprobe.conf???
Pa zato Ŕto se nalazi na CDu a CD je read-only medij.
BHLD služi samo da demonstrira Linux, ako želiÅ” ozbiljnije da ga koristiÅ” moraÅ” ga instalirati na disk. Mada bih ti ja preporuÄio (za sada) neku drugu distribuciju da instaliraÅ”.
JoŔ neŔto: nije mi jasno zaŔto instaliraŔ taj cisco drajver? Koliko sam mogao skontati iz ranijih poruka tebi je sve prepoznato i bez toga, samo joŔ ostaje da zadaŔ IP adresu? Molim da me ispravi neko ko ima viŔe iskustva sa LOL BIPom.