Izgleda da je stvar sa forumom uspjela. Ne znam jeste li primjetili ali nam se broj glasova na site-u od kako smo preselili forum povecao sa 170 i nesto na cak 205 sto znaci da iz dana u dan primamo sve vise posjetitelja na nasem site-u 8)
Nemoj zaboraviti la Promotion via SMS! a uskoro i projekat dijeljenja Linux CD-ova! ALi Ne Linux Distribucaija, vec Igara…HAIL!
Pa naravno u svakom slucaju.
Čini mi se da ste zaboravili na naš tradicionalni projekat sticanja popularnosti: PLAKATE
Krajnje je vrijeme da uradimo novu seriju od jedno 600 komada, kao i prošli put.
Da trebali bi, ionako mi terba neke akcije, ali nam treba neki slogan tipa:
O vi smrtnici koji bijahu samo dio svijeta korupcionih voda, zakoracite preko rijeke, i otvorite oci jer buducnost je samo jedan klik od vas. Postanite clan udruzenja koji je Linux priblizio stvarnosti, i vasoj svakodnevnici!
www.lugze.org
hmmm…znate nase tradicionalne poruke…
hahaha pa naravno!
O Vi winblowsoliki korisnici! Pokorite se! Došlo je vrijeme čišćenja vaših griješnih duša! Okrenite se na pravi put, put onih koji nisu i neće zalutali/ti! Instalirajte Linux! www.lugze.org www.linux.org.ba
hahahahhahaha
hm… meni je poceo da mi se hm… Linux narocito kad nemogu da nasetam internet ono koji ce mi ga … bez interneta
LoL
Da nebi pripadao ovoj vrsti:
http://www.tung.nu/downloads/BillGate.JPG
Zar nije to dovoljan razlog ?
ma kontam ja to sve i nisam reko da je windows dobar
nego ono 3 dana i 3 noci da nemozes nastimati ebeni wireless i da nema driver za D-Link dwl120 je prosto nemoguce il…
sta ja znammmmmm…
al nesto ima tu
da nije linux dobar nebi bio server u microsoft-u Red Hat
al eto… iznerviro me driver onaj i internet… (wireless)
i jos to zaboravio sam napisati Linux bez interneta nema nikakvog efekta
Ima bolji efekat nego windows bez interneta :))))
Pazi, ako D-Link ne žele da napišu driver za Linux to je njihov problem. Zašto si kupio proizvod firme koja ima tako bijedan odnos prema svojim klijentima? BTW hvala na informaciji, više nikad neću kupiti ništa od D-Linka.
Vidim da dosta ljudi koristi taj wireless. Nadam se da kodirate tu vezu jer u protivnom je vrlo lako spijunirati vase aktivnosti. Gledao sam kako ljudi setaju trotuarom i sa obicnim leptopom i jednim eccess pointom otkrivaju DOC dokumente sto ih neki neupuceni pisu kod kuce. Stvar je nesigurna ako je ne kodirate. Ja ostajem za kablo pa makar i zidove busio :-k
editirano: makar dok je ovo jos u razvoju jer kako vidim i ovdje se brzine stalno poboljsavaju i novi standardi se definisu pa je i to razlog zasto za svki uredjaj ne postoji linux driver. Osim toga jos uvijek sam ubijedjen da je najbolje napisati mail proizvodjacu i njih pitati za linux-drivere.
Hajde, pa da vidimo kako su reagovali.
Znaci bez 128-bitnog kodiranja i redovnog mijenjanja kljuca ova tehnika ostaje nesigurna, pa ako vam to nije tesko, izvolite…
Baby 54 Mbits je “sasvim dosta” za surf i access na lokalni server.
Enkripcija je 128 bit i mislim da je OK za sada :lol:
Naravno sve ovo fercera ako koristite 3com …he he he
Evo jos koji prijedlog kako povecati sigunost wireless-a
Top 11 Ways To Make Your Wireless Network More Secure
- Wrap your house in tin foil.
- Use 801.11Zmodem protocol.
- Rig the microwave so it runs with the door open.
- Declare your neighborhood a “no-fly zone”.
- Set landmines for war drivers.
- Pay the kid next door not to hack your network.
- Don’t remove the shrinkwrap from the router.
- Block open ports with peanut butter.
- Stop using 123456 as your login.
- Turn the router upside down - that’ll fool them.
- Two words: Antenna enlargement.