Da li neko zan kako napraviti automatski popup() na QComboBox. Kada kazem atumatski mislim kao kod pretzivaca (browser), kada kucate URL i automatski se otvori historija url-ova. Meni ustvari netreba historija nego, nazovimo to automatsko pretrazivanje combobox-a, sa postojecim item-ima.
Skino sam source od konqueror-a, ali tamo je napravljena poseban klasa koja “pamti” historiju do odredjenog broja, i jos svasta nesto.
Meni je potrebno samo kada pocnem kucati da se otvori combobox i kucana vrijednost, ako postoji da bude fokusirana.
BTW mogu ti reći da velika većina “finih” stvari koje viđaš po Kaplikacijama su reimplementacije Q klasa, prosto da čovjek ne povjeruje koliko je tu stvari pravljeno… a reklo bi se “he lako je mogu to i ja”. A-ha Npr. u QListView kontroli dvije kolone ne mogu imati različite fontove ili boju pozadine ili boju teksta (!?) bez reimplementacije QListViewItem.
Da upravu si
Covijek i nezna kako je tesko napraviti svo ovo okruzenje KDE ili bilo koju aplikaciju dok sam neproba.
Ja “imam zadatak” da prepravi kppp u nesto sto vise nece liciti na to ali ima istu funkciju :), ma zezam se. Treba da prepravim kppp, ali da postoje neke grupe accounta i nesto slicno, a uz to zelim da napravim taj automatski popup(), da kada korisnik unosi u editablecombobox naziv accounta onda mu se otvori automatski popup i moze da izabere “najblizi” naziv, ako nezna tacan, …