Port forwarding Huawei SmartAX MT882

Vec duze vrjeme pokusavam da forwardujem ovaj ruter i nikako ne uspijevam.Postavim staticki IP u LAN-u,odem u firewall,iskljucim DHCP,odem u Virtual Server,postavim ovako:
protocol ALL
Start Port Number 4440
End Port Number 4445
Local IP Address 192.168.1.2
Start Port(Local) 4440
End Port(Local) 4445
Iskljucim softwerski firewall.
pokusavao sam da kada postavljam staticku IP da pod DNS adresu postavim
Primary DNS = 81.93.64.9
Secondary DNS = 81.93.64.1
Odem na http://www.canyouseeme.org/ ,ukucam port i naravno nije otvoren.
Da li je do Teola , ili ja nesto pogresno radim.
Molim vas pomagajte

Upravo sam podesio router da radi kao bridge i dalje imam zatvorene portove

Ne vidim kako ovo pitanje ima veze sa Linuxom… Koji distro koristis? Koji ISP? iptables -F ?

Koristim BackTrack 3,potrebni su mi otvoreni portovi za upotrebu Metasploita.
ISP je Teol Republike Srpske

toliko o danasnjim hakerima

Ako je router podešen kao bridge i kod tebe je sve podešeno kako treba, onda su portovi blokirani na ISPu, nema druge.

Izgleda da si u pravu,znaci ne mogu ni da postavi server ako ne zakupim IP adresu

Tvoj ironicni komentar jasno govori o tvojoj ogranicenosti.

ne, nego vjerovatno ta grupa portova spada u “kriticnu” te je po default-u blokirana, vjerovatno nakon sto je neko tebi slican testirao backtrack i onda teol zavrsio na raznim crnim listama te sa punim inbox-om na adresi abuse@teol.net .

Drugo, nije fino da na 4. postu vredjas naseg kolegu, vec da malo razmislis o tome sta zelis da postignes, ako si vec previse gledao swordfish, a od komsije saznao da je backtrack 1337 h4x0r tool ne znaci da je i 1337 |_|53r …

1.nije u pitanju grupu,ne mogu da forwardujem ni jedan port.
2.kolega je prvi poceo da proziva kao da sam neki skid,a nisam-imam 24 godine…SQL injection,XSS,RFI,LFI,phishing i ostalu skid skolu sam davno prosao.
3.Ne gledam gej filmove kao swordfish
4.Backtrack sam poceo da koristim zato sto planiram ozbiljno da se bavim zastitom i penetracijom sistema,sto u nasoj zemlji zahtjeva mnogo samostalnog truda i ucenja.

onda su me zahe… zeznuli da kod nas ima kvalitetan CEH kurs… pu …

a hali beri je so gay u tom filmu :slight_smile:

Mogu zamisliti kolike su cifre u pitanju za polaganje CEH kod nas?
Ja sam samostalno prosao CEH5 kurs,i djelimicno CEH6 koji imam samo u PDF-u.

Tvoj ironicni komentar jasno govori o tvojoj ogranicenosti.[/quote]
Moliću bez vrijeđanja drugih članova foruma. Backtrack i metasploit trebaju ili iskusnim adminima ili wannabe hackerima. Prvi uglavnom znaju svoj posao, drugi postavljaju pomalo naivna pitanja.

Ne znam zašto se ljudi lijepe za “hakerske distribucije”, exploite i slično. Veoma je lako naći par skripti/exploita na netu te napraviti štetu i sebi i drugima, milion puta teže naučiti nešto korisno te nešto postići u svom životu.

Pravo se vidi da ste iz Bosne,samo da se pokaze veliki ego,i da se ispali neko.

E onda ti fino razguli. Pošto je nama veliki, a tebi mali ego. Ili što smo mi iz Bosne a ti kao nisi.

Ovo ode u Off Topic cini mi se :roll: .

Fakat je da se sada Back Track koristi pri sveucilistima (ja znam da se koristi barem u Mostaru - Univerzitet Dzemal Bijedic) gdje se studentima (koji maltene nikada nisu koristili ista drugo od Windowsa) baci Back Track pred nos. Iz tog razloga vjerovatno i bude nekih osnovnih pitanja na temu BT.

Tako da vjerovatno nisu svi koji zu zainteresovani za BT nekanve zlobe. :wink:

Studenti obično nisu toliko nekulturni :slight_smile:
Neise, dotični gospodin je banovan, tema zatvorena.