Zanima me zna li iko (tj. da li postoji takvo sto) za portabilni web server? Recimo nesto sto bih mogao instalirati na USB i nositi svoje php stranice/aplikacije sa sobom? Nesto sto je cross-platform, i.e. da samo utakarim USB i otvorim fino u nekom od web preglednika svoj rad i cackam kad nisam kod kuce ili na putu?
Citao sam malo o Apache Portable Runtime projektu ali mi nije bas najjasnije kako/sta ono radi. Ako neko ima iskustva s tim super bi bio koji tip.
Da li postoji takvo nesta ,bas i neznam, ali ako vec nosis laptop sa sobom,…zasto sve ne imati na laptopu nainsalirano , i to je to …ili ja ne kontam 100 % sta tebi treba
b.t.w. ako uspijes neku mini verziju wine-a ugurati uz ovo, pretp. da bi trebalo raditi i na linuxu, najavljuju uskoro i podrsku za mac, kako god, vrijedi pogledati
@listener: Hvala na linkovima, ali ja sam veliki sljedbenik Slax-a sto se tice Linux-on-a-stick pristupa Mene je zanimalo postoji li nesto cross-platform ali to je ocito nemoguce za izvest. No, Slax zadovoljava