Ove sedmice u Sarajevu su boravili tri člana organizacionog tima Debian konferencije i jedan predstavnik tima iz Edinburgh-a. Razlog posjete je mogućnost organizovanja Debconf-a u Sarajevu 2007 godine. Grad Edinburgh (Škotska) nam je konkurencija!
Odluka u kojem gradu će se održati Debian konferencija 7 biće objavljena 05.07.2006. na irc.debian.org#debconf-team.
U ime organizacionog tima Debconfa u srijedu i četvrtak u Sarajevu su bili Andreas Schuldei, Alexander Schmehl i Joerg Jaspert. Safir Šećerović, Emir Beganović i Alma Aganović su predstavili moguće lokacije održavanja Debconfa i zajedno sa drugim članovima ULKa posjetioce upoznali sa Sarajevom i naravno bosanskom kuhinjom. Drugi članovi koji su pomogli oko organizovanja su Alen Šarkinović, Amar Prašović, Ernedin Zajko i Adis Nezirović. Nadam se da nisam nekoga izostavila.
Na redovnom sastanku u četvrtak u 17:00 Andreas Schuldei je prisutnima predstavio šta je potrebno da se organizuje Debconf7. Hvala svima koji su izrazili svoju želju da pomognu oko organizacije.
Sve informacije o ULK kandidaturi možete naći na wiki.debian.org. Najveći posao u spremanju prezentacije uradio je Safir Šećerović. Ukoliko želite biti dio organizacionog tima, ako Sarajevo bude grad domaćin Debconfa 7, možete se javiti na sapphire @ linux. org .ba ili posjetiti ovu stranicu. Navratite i na irc.freenode.org#lugbih u ponedjeljak iza 22h za više informacija.
@bono: samo mala ispravka: srijeda 5. juli 2006. najverovatnije u 19:00 UTC (dakle 20:00 CET, po nasem vremenu), mada cemo ovdje postaviti tacno vrijeme ako dodje do promjene.
IRC Server: irc.debian.org
kanal: #debconf-team
malo sam cito ovaj wiki, i naletio na dokument u vezi viza…
nebil bilo bolje da se on konvertuje u .pdf ? vako stoji linkan na http://www.mvp.gov.ba/HTML/Viznirezim.doc
malo sam cito ovaj wiki, i naletio na dokument u vezi viza…
nebil bilo bolje da se on konvertuje u .pdf ? vako stoji linkan na http://www.mvp.gov.ba/HTML/Viznirezim.doc[/quote]
Hm, ne dirati, jer je taj dokument podlozan promjenama, kako sam obavjesten iz MVP-a, za sada, valjda do izbora…
nadam se da ce Sarajevo pobjediti ( ipak - red je da dodjem po svoju clansku karticu jednom ). A naravno bilo bi puno prednosti za nasu regiju ( citav balkan ) ukoliko ta konferencija bude i medijski pokrivena.
18:30 UTC to je u 20:30 CET po našem vremenu (u pola devet).
Voice će imati samo 6 delegata + 2 vođa timova.
Neizmjerno hvala svima koji ste bili uz nas i branili boje naše domovine.
Al ono fakat…
(07:09:15) The topic for #debconf-team is: DebConf7 to be held in Edinburgh
:smrc:
Šta ću, ali ustao sam u sedam ujutro da vidim jel se odlučilo…Raja je jučer bila u nansenu, joj…Ipak, hvala svima onima koji su nam pomogli na wiki stranici, jučer na IRCu i svima koji su na bilo koji način pružili podršku da se Debconf 7 održi u Sarajevu (ja ne bih trebao držati ovaj govor).
:smrc:
i guess that the time of debconf as we know it is over. AJ has
promoted a for-money debconf, where people pay real money for
what they get. in mails to this list he outlined his planns of
how the delegation would happen to the local team etc to morph
debconf in a second linuxconf au.
After getting rid of the old debconf team which was less
interested in revolution and more in evolution, he now has free
hand to do as he pleases.
the experience that the old team had are not really valid in the
new model any more, so any recommendations for any of the two
venues dont carry much weight anymore.
non the less, i think that it became more and more clear that the
sarajevo option was the better one, as it offered a nicely
integrated, big and price-wise good option with a big and
dedicated team which did a lot of work in short time.
It was nice while it lasted. My best wished to everyone who wants
to continue working on the new debconf.
Bio sam sinoć na chatu i pratio diskusiju. Mislim da su vedran (je li?) i saphire dobro prezentovali Sarajevo i da bi DebConf bio veoma uspješan da je izabrano Sarajevo za domaćina. Mislim da je glavni problem bio što Sarajevski tim nije bio u prethodnim organizacijama DebConfa i postoji problem da avionskim linijama za Sarajevo. U svemu ostalom sam stekao utisak da je SA daleko ispred Edinburga.
Sve u svemu, mislim da su organizatori propustili jako dobru priliku da probaju sarajevski ćevap i pivo i neka se kaju zbog toga.
Sve čestitke vedranu i saphiru na odličnoj prezentaciji.