Potencijalni projekt Linux promocije u Bihacu

okay…

update projekta:

• imamo vec 4 ponudjene teme ( Uvod, AJAX, RADIUS, HA )
  • imamo barem dvije osobe koje su “zagrijane”
  • termini - kako bi bilo da date prijedloge kad vam odgovara ?

@canci - kakvo je stanje u srednjoj tehnickoj i na fakultetu ? nisam bio tamo, tako da bi bilo dobro da ti popricas sa njima ( ili da zajedno odemo kad dodjem + imam vezu u srednjoj :wink: ).

@svi - da li da pravimo jednodnevni event ili nesto sto bi trajalo 2 dana ( duze ?? ) ?

Pozdrav

Ice

Iz iskustva, mnogo je lakše organizovati jednodevni događaj (izistuje mnogo manje novca a i sami znate koliko je teško sponzora naći).

ice & canci - vas dvojica se malo zblizite …

One day event je ok. Vi mozete produziti vase akcije i na drugi dan (npr podijela diskova) ali mislim da bi gostima jedan dan bio sasvim dovoljan.

Takodjer se slazem sa nekim ko rece da ovo treba odrzati kasnije. Treba se pripremiti dobro …

a ako budemo eto recimo pravili pocetkom septembra ili krajem augusta, bilo bi dovoljno vremena za pripreme. Hvala na savjetu vedrane, sto se tice firmi, to si u pravu… :wink:

jedan dan bi bio sasvim dovoljan za pocetak. za presnimavat cd.ove ili dvd.ove - to mozemo i svaki dan :smiley: naravno - moja najveca zelja bi bila da se takav dan pretvori nesto sto ce se i kasnije ponavljati svake godine…

Pozdrav

Ice

Ovako,

1. projekt je podijeljen tako da svi mogu uživati u njemu
  2. ovo je projekt nevladinog sektora u svrhu EDUKACIJE ljudi o Linuxu i slobodnom softveru
    što znači da je FOKUS NA RADIONICAMA koje će se ODRŽAVATI NA FAKSU!
    Icebreakerova ideja da ovo fuziramo MOŽE PROĆI ZA ONAJ PROMOTIVNI DIO, i eventualno
    NEKA PREDAVANJA, ali radionice trebaju biti ODVOJENE, jer je primarni karakter edukacija.
    Kome je dosadno doći na radionicu o C++ ionako neće doći, tu ne pomaže ni DJ u pozadini ni
    motion blur efekti u XGLu dok neko kuca kod, budimo realni.

Nemam niš protiv da to bude fancy, ali radionice su ipak radionice!

Što se tiče organiziranja i volje, u to neće biti uključen bilo ko, tako da ako projekt BUDE POTVRĐEN
i ako kažemo da ćemo ga raditi, onda će to tako i biti.
Za sad je sve spekulacija i najviše ovisi o novcu.

Što se tiče tema, napravićemo aplikaciju, pa predlažite šta hoćete, ionako sam mislio da to bude
početkom SLIJEDEĆEG SEMESTRA na faksu, kao neki vid vanškolskih aktivnosti za tamošnje studente
i sve ostale koji žele. Tako da ovaj projekt, ako uspije, može biti DUGOTRAJAN, možda neki vid
stalne suradnje sa faksom!

JOŠ BITNO: Ovo je volonterski rad s akcentom na obrazovanje dostupno svima, a ne manifestacija reklame
i debelih šefova iz ureda, mada nemam niš protiv da se ovaj projektić promoviše na nekom “Bihaćkom cebitu”.

Aaaaah sledeci put plz koristi bold umjesto CAPS-a :slight_smile:

to sam NAMJERNO da ti imaš šta REĆI :smiley:
džast kidn