[quote=che.guevara]Pogledaj koje se firme bave programiranjem, hostovanjem etc.
Možda ti neko može nabaviti kontakte, ja baš i nemam informacija osim sa itbusiness.ba - imaš tamo brojeve telefona pa zovi sve odreda
Moj predlog ti je i da uradiš detaljan plan, navedeš predavače, distribucije itd - znači stvoriš jedan poslovni (i respektabilni) plan kojeg će svako ozbiljno shvatiti. I onda nazoveš sekretaricu, zatražiš sastanak ili email adresu, prikažeš svoj plan, ideje, koja korist za narod a koja korist za tu firmu kod koje “apliciraš” i gotovo
Huh to bi bilo to - ukratko. Uvijek je gadno tražiti te sponzore :P[/quote]
bravo che
itbusiness.ba je nekako skroz orijentiran na Banja Luku ali nema veze. Elem… canci ili ko vec to zeli da organizuje - ja sam imao slicnu ideju, ali bilo bi bezze da samo prezentiramo Linux ( ljudima ce biti previse monotono ). Moja ideja/prijedlog, da se u Bihacu u julu ( krajem npr ) napravi IT vikend. Taj IT vikend bi sadrzavao sve - naravno pocevsi od LINUXa i OSSa, pa sve do prezentacija IT firmi. Ja sam voljan ici i traziti sponore, a isto tako finansijski podrzati ovaj projekt ! Znam vec par kompanija koje bi bile zainteresirane za sponzoring i za prezentaciju. Znaci da napravimo neku malu konferenciju. Da clanovi ULKa dobiju priliku da se upoznaju, razmijene iskustva, misljenja itd. Ako bude dovoljno sponzora, da napravimo neke workshope itd… ali naravno - ne mozemo napraviti Cebit u Bihacu. Ali svaki pocetak je tezak
JA SAM ZA !
e sad dragi clanovi ULKa. Posto smo svi studenti i jos se vodimo kao mlada nada Bosne i Hercegovine, da li imate projekata/tema koje bi zeljeli prezentovati ( bilo bi i uzvanika iz vlade i privrede - znaci prezentacije sa ciljem primjene neke tehnologije, komada software.a itd ). Neki od vas takodjer rade u nekim IT firmama. Da li te iste firme imaju volje da se prezentiraju negdje, kako svoje usluge i proizvode tako svoja iskustva mladim informaticarima ( sve je dobrodoslo - od software.a do mreznih rjesenja ili orgomnih baza podataka ). Ma kuzite me vec sta mislim…
… ja cu danas nazvati jednu osobu i provjeriti kad bi bio nabolji termin za takvo nesto ! Jer se u Bihacu preko ljeta odrzi mnostvo nekih sitnih stvari itd. Bilo bi dobro da mozemo tijekom dana raspravljati o ITu, a navecer posjetiti festival muzike itd
huh… PP je tu… ko hoce, kontaktirajte me, saljem vam sve podatke i ako bude imalo pozitivnog feedbacka od vas i od drugih iz Bihaca - ja pocinjem sa projektom !
Pozdrav
Ice