Potraga

[quote=bono]Ljubomora? Ne skontah odmah.
Patetično. Pronađi negdje bonton. Možda nađeš odgovor.[/quote]
Ne uopste – samo mi je ucinjena nepravda … a i tad si se ponasala isto ovako samovoljno.
A pokusao sam licno pricati s tobom o tome na sastanku ali si brzo pricu zavrsila. :slight_smile:

Ne vidim zasto i na sta bih bio ljubomoran, ali eto ako ti godi da tako mislis … samo naprijed :slight_smile:

ovo je tipican primjer OFF !!!
:slight_smile:

[quote=crazy_m]Ljudi, jedno (ili vise) pitanje:

Kako Vi uopste planirate voditi Udruzenje ? Dojadilo Vam vase druzenje i prijateljstvo svih ovih godina ? Ili, pak, nesto drugo ?
Vi treba da ste uzor, a ne da se svadjate, bez obzira na sve ! Ovu DISKUSIJU vide svi clanovi foruma[/quote]
Vidi Mirza, šta se fali nekad malo i posvađat’, brže se poslože stvari. Ovo su open source diskusije :smiley:

P.S.
Druga su vremena, uzora više nema, nek svako nađe svoju motivaciju …

[quote=crazy_m]Kako Vi uopste planirate voditi Udruzenje ? Dojadilo Vam vase druzenje i prijateljstvo svih ovih godina ? Ili, pak, nesto drugo ?
Vi treba da ste uzor, a ne da se svadjate, bez obzira na sve ! Ovu DISKUSIJU vide svi clanovi foruma[/quote]
Potpuno se slažem. Ali, očigledno, da se ne može ništa uraditi da se to popravi.

A ko ti je učinio nepravdu? Zašto se sve negativne stvari pripisuju meni? Imaš predsjednika udruženja i njemu si se trebao obratiti ukoliko sam ti ja učinila neku nepravdu. Stvarno se ne mogu sjetiti šta sam ti to uradila. Ako je u pitanju pravilnik, jer si o njemu pričao skoro, onda zašto misliš da sam ja bilo kakvu odluku donijela?
Šta je loše u tome kada neko ima svoje mišljenje i drži se toga? Nisi navikao da žena ima svoje mišljenje ili šta?

Da je ovo udruženje djl, da je ikada bilo, da sam ikada imala namjeru da postane, da li mislite da bi iko od vas bio tu?

Izvolite pa napišite koje sam tačke ja to prekršila. Iznenađuje me činjenica da imate vremena da se borite za ovu temu, a nemate vremena završiti web stranicu, napraviti članske karte, popraviti forme na stranici, napraviti bolju zaštitu od spama na serveru, prevoditi softver, napisati newsletter, uređivati start.linux.org.ba ili završiti milion drugi stvari koje treba za Udruženje. Zar stvarno mislite da će se problemi riješiti ukoliko uklonite mene, kao glavnog negativca u ULKu? Nije mi jasno zašto imate takvo mišljenje, ali sam sigurna da ja ne idem odavdje ni po koju cijenu.

Opet ponavljam, ovaj topic nema apsolutno nikakve veze sa ovakvim komentarima. To da je sramota da se ovakve stvari raspravljaju na forumu, slažem se, ali ne smatram da sam ja krivac u tome.

Ne smatram da sam prema bilo kome iskazala neko nepoštovanje zatvaranjem ove teme. Kao što sam prije rekla, admin ima pravo na svoje mišljenje i subjektivnu procjenu. U pravilniku piše: “Primarna svrha postojanja ULK foruma je diskusija o idejama i softveru koje ULK promoviše.” Obzirom da je ideja o otvaranju ovog dijela foruma od početka bila da se raspravlja isključivo o stvarima iz oblasti računarstva i informatike, koje ne spadaju u postojeće kategorije i koje ne spadaju u FLOSS kategoriju i da ni %1 korisnika ovog foruma nije imalo ni šansu da skonta o čemu je riječ u ovoj temi, donijela sam odluku da zatvorim temu. Ako je to pogrešno i ako je ova tema vrijedna da se o njoj toliko raspravlja, onda ja stvarno nemam nikakav dalji komentar.

Ukoliko smatrate da je ovo najbolji način da se predstavi ovo Udruženje, onda vi imate za cilj jedino uništenje ULKa.

im’o sam neku šuhvu da će se kola slomiti na gender…

Odlicno.

Ovo se izgleda vec duze vremena sprema, pa aj da to svi konacno izbace iz sebe. Najbolje bi se bilo nac pa popricat ovo uz par piva sve bi bilo lakse al nema veze. Sto se mene tice ja sam 100% uz Amilu, i shvatam 100% sta prica i to je fakat tako. Jest ovo off topic diskusija, al cartman diskusija … o_O … to je isto da biramo macka ulice il tako nesto.

A nije ovo svi sve mi volimo i pomogli bi jedni drugima a sve se pogresno radi, a i btw ko se tuce taj se voli, vec fakat u zadnje vrijeme svrnem na forum i … posle par min odes se u wc umit.

Ja mislim da ako jos jednom ovo se gore procita to ce bit jasno svima. Isto tako sam ja par ovih zadnjih dana z4jebavo se oko pakovanja KDE 3.5.3 za slackware ovo ono, pa sad necu moc izac na naj jednostavniji ispit. Znaci fakat, ako nista ja mislim da se najlakse bacit ajmo bar prevodit il sta vec, od ove price nish nema nit ce bit, uredu je nest interesatno vec je ovaj off topic sekcija fakat otisla u 3x off topic.

mislim doc na forum open source zajednice u bih i postavit pitanje hoceli neko da postane najveci s****k na svijetu…

ma bravo bravo…

e sad oko ovih svadja…malo je previse to sve otislo…jer nisam u zadnjih 3 mjeseca vidio da se dva “stara” clana podrze, ili da imaju zajednicko misljenje…izgleda mi vise kao takmicenje ko je pametniji i ko vise zna…

a i previse ste se okomili na Amilu…upravu je kad kaze kako sve negativne stvari idu na njena ledja…
a mislim da najvise pridonosi ovom udruzenju…

ajde eto, samo da napomenem da nikog nisam vrijedjo…

Moze … neko se treba spustiti iz oblaka na zemlju i to je to …

Zato sto jesi :slight_smile: Ti si me i “zaduzila” a i “razduzila” … uostalom to si i prokomentarisala vrlo podrobno sa “ne mozes tako” kad sam htio da raspravimo …

Svoje misljenje ? Ziva bila - svoja licne antipatije stavis sa strane kad vrsis neku funkciju. To bi tako trebalo biti. Ako sam nesto obecao i to i uradio u zadanom dogovorenom roku nemas pravo da zato sto ti se navije radis to sto si uradila. Ti ustanes na lijevu nogu pa onda to cijeli dan utice na tvoje zvanicne odluke kao clana upravnog odbora. :slight_smile: Eto to je problem koji ovako javno pokusavam rijesiti jer sam probao sam s tobom fino - a ti nisi imala potrebu o tome da pricas :slight_smile: Nisam htio da idem “zvanicnim” putem (preko alena) da ne bi izgledalo kao zloupotreba moje pozicije i zato sto sam samo formalno na toj poziciji (clana nadzornog odbora) do novih izbora. Uostalom nije meni cilj uopste da diskreditiram tebe, niti omalovazavam tvoje uspjehe, kvalitete niti da te smijenim sa te pozicije itd - ali kad nesto ne valja … onda kako ono rece ti … ne mogu sutjeti … :slight_smile:

A ova druga recenica je produkt tvojih kompleksa te je necu nesto puno komentarisati. Komplekse je najbolje lijeciti kod doktora - ja nazalost nisam strucan …

Ja sam strucan, vi ste svi ludi i odo bit psiholog.

Daj ba ljudi na ovom forumu nema nista pametno, pitanja su kako instalirat ikone i os gmail invitacija, i sad jos ovo za cartman-a fakat mi se oci prevrnuse.

Mislim daj okanite se neke price, prazne price. Fakat ovo povalice za neke ono stvari ma j3bite se svi isto ko da sa zidovima pricas u pm. Nece i nemoze niko da skonta da je pogrijesio vec svi su Nietzsche i svi su u pravu.

Sto je izbrisala topic nek je izbrisi i ovo ovo ode u 3xpm.

[quote=Adis]Vidi Mirza, šta se fali nekad malo i posvađat’, brže se poslože stvari. Ovo su open source diskusije :smiley:

P.S.
Druga su vremena, uzora više nema, nek svako nađe svoju motivaciju …[/quote]
Hm, steta :frowning: A, nekad ste mi bili uzor i davali mi motivaciju :frowning: Stvarno, svijet se mijenja, valja mu se prilagoditi :frowning:

AbsintheSyringe: ma nemoj se sikirat ba , ohladi malo zivce :smiley:

Nego razvoj ove temen je tipicno bosanski i zna se kraj: Neko ce nekog da udara :slight_smile:
Kad do tog dodje , ja stojim uz Amilu.

.,

[quote=maher_]Kad do tog dodje , ja stojim uz Amilu.
.,[/quote]
I ja takodje .

I ja sam.

Na zesko nemos dic ruke, a pored toga upravu je. (I btw smiren sam ja, to samo tako izgleda)

I ako dodje do rata, nije vazno pobjedit, vazno je ucestovat, to zapamtite./

bice da su u Tuzli svi istog misljenja…

ps
ajmo sad se jos naoruzat i napravit prvu liniju negdje kod karaule…i molim bez teskog oruzja…samo ovi exploiti i to moze…a ddos nemoze jer je zabranjen Finskom deklaracijom…

Kad smo već kod gender fazona, evo mala anketa:

1. Žene nisu za Linuxa
  2. Žene nisu za informatike
  3. Žene nisu za tehnike
  4. Žene su za kuće
  5. Sve gore navedeno

P.S.
Prije nego što se neko uvrijedi: http://en.wikipedia.org/wiki/Sarcasm

P.P.S.
Ironija je što nam treba wiki link :wink:

hehe, Adise niko se ovdje nije uvrijedio (mislim na tuzlake) = (nemoj obracat paznju na Abs-a on se uzruja brrrrzo al se i ohladi taki cojk).
btw. cini mi se da ta anketa ne vazi za Amilu iz nama dobro poznatih razloga, jer je ona za linux,informatiku i tehniku. Na kraju krajeva od koga smo mi svi dobili mail kad se ovo udruzenje sastavljalo ?

.,

Mislim da je malo predaleko otišla diskusija. Definitivno ne treba bez potrebe biti teatralan te najavljivati da je ovo kraj ULK-a, uništenje Udruženja, globalno otopljenje ili nestanak ljudske rase. Ne vidim šta se time želi, ili još bolje, može postići. Niko nikoga ovdje neće da tjera, smjenjuje ili bilo šta po tom pitanju radi. Kao što sam već napomenuo, Udruženje nije djl niti bilo koji pojedinac ima prava a da ne spominjem ovlasti da nekoga smjeni, izbaci i slično. Postoji statut i pravlinik ponašanja. Ako i kada neko prekrši nešto iz ta dva dokumenta, Odbor je taj koji može donijeti odluku o eventualnim kaznenim mjerama. Dakle, cijela ta priča pada u vodu jer ne vidim da je iko ovdje uradio nešto protiv statuta ili pravilnika.
Radi se samo u razlikama u mišljenju i ono što meni smeta je što se pojedina mišljenja jednostavno ignorišu. Dakle, ja mislim da je ovo plavo i apsolutno me ne zanima šta ti misliš i kakvu argumenataciju imaš. Takvo ponašanje, prvo je nekulturno u jednom civiliziranom svijetu, a drugo, pokazuje jako nepoštovanje prema osobama koje imaju različito mišljenje. Bar sam ja odgojen tako da saslušam svačije mišljenje te da korigujem moje ako mi neko pruži dovoljno dobru argumentaciju. A u svakom slučaju, ako sjedim u društvu 5-6 ljudi koje ne smatram glupima, pa ja kažem crno a oni kažu bijelo, mislim da ću se dobro zapitati ko je upravu, ja ili njih 6. I nije u pitanju samo ovaj topic.

Ono zbog čega je započela cijela ova diskusija je upravo ta razlika u mišljenjima. Ovaj topic naravno nema veze sa informatikom ni računarstvom (što btw, nije ni bio opis ove podsekicje ali se preko noći, misteriozno i to promjenilo). Meni je mrsko a kome nije nek malo pogleda po topicima na offtopicu. Koliko njih ima ikakve veze sa informatikom i računarstvom? Ne baš veliki broj. I naravno, malo tih topica (ako je i jedan) je ikada bilo zaključano. I sada se pojavio jedan jako “nekulturan i uvredljiv topic” o Carmanu i odmah lock.
Sve što sam ja tražio je objašnjenje zašto je topic zaključan. Dobio sam odgovor da “sam prevršio svaku mjeru (pitam se samo u čemu i koju mjeru)” i da “ne poštujem tuđi rad (ovo mi nikako nije jasno kako jednim topicom ne poštujem nečiji rad)”.

Na kraju krajeva, ovaj forum ima više administratora. Očigledno je da se svi baš ne slažu da ovaj topic treba zaključati.

Malo demokratije ne bi bilo na odmet.

Nego, ja jos nisam shvatio konkretno o cemu se ovdje radi, osim da se radi o razlicitim misljenjima ?

Duga je to priča. I nije za forum. Samo, moje je mišljenje da ovo nije samo topic problem.

Ne reagovah ranije jer nisam čitao forum.

Ovako, mislim da ovaj topic sada treba zatvoriti ili čak obrisati jer nije nimalo konstruktivan, a sve “strane” se mogu vrlo lako naći uživo i razgovarati o nekim problemima.

Zašto sam otključao topic… pa recimo da učestvujem u raznim forumima već prilično dugo i još nisam vidio taj forum na kojem bi sva diskusija bila on topic (topic = informatika npr.) Nije da nije bilo pokušaja, ali su svi jadno završili. S druge strane, aktivan sam na jednom informatičkom forumu gdje je jedno 80% diskusije nekakav chat, ali zato se tamo ovakvi glupi flejmovi ne mogu desiti, ljudi su puno opušteniji, normalniji, a novajlijama je puno lakše da se uključe bez silne birokratije, pravilnika, statuta, administratora, moderatora… stvari koje ljudi stvrstavaju pod nekakav “elitizam”. Ako drugi misle da trebamo imati strogo ozbiljan forum - ok, ali onda se pravilnik treba znatno drugačije napisati, a moderatori će imati puno više posla. Za početak pola postova Absyntha treba brisati jer ih niko ne konta :wink: šala mala.