Potraga

Dzeni, nice try, ali (citat iz wikipedije: http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin’s_law )

:stuck_out_tongue:

Potpuno mi je jasno i slažem se da se neke stvari nisu dobro definisale, kao ni na drugim podsekcijama. Kad sam pravila ovu sekciju nije bilo potrebe da se tako nešto naglašava jer je bilo sasvim logično da je riječ o RI temama, jer na kraju ovo i jeste stranica/udruženje koje se bavi RI temema. Mislim da niko od nas ne izučava isključivo FLOSS stvari i ovo je trebalo biti mjesto gdje će se o tim stvarima diskutovati, a da se ne remeti red diskusija navedenih prije. Recimo, ja bih radije raspravljala o Macu ili Microsoftu nego o likovima iz nekoga crtića, modi, politici, religiji, kako uzgajati cvijeće, kako očistiti prozore u jednom zamahu ruke, ispeglati pantalone tako da ne ostanu dvije crte i sl. O tim stvarima pričam sa poznanicima na drugim mjestima. Ako smatrate da ovaj forum treba imati sekcije poput gore navedenih, napravite anketu, pa da se vidi šta pučanstvo misli. Ja sam protiv tih stvari na forumu. Šta će bilo ko od vas raditi u privatnom životu, uopće nije moja stvar.

Ako ja trebam sazivati skupštinu koja će mi “pomoći” da odlučim hoću li zatvoriti neku temu ili promijeniti potpis neke podsekcije, onda zašto mi treba status admina ili moderatora? Bilo šta da sam uradila, od pravljenja statuta do dodavanja dvije riječi u podsekciji koja ima najmanju važnost na ovom forumu, dobila bih ovakve reakcije, jer nekima očigledno ne odgovara da se išta radi u ULKu, pogotovo ako to ja radim. Sad ja trebam ponižavati samu sebe, da biste se vi osjećali bolje? Thanks, but no thanks. Ako imate mišljenje ili ideju, izvolite pa se izborite za njih.

Vrlo dobro sam upoznata sa stvarima koje se dešavaju u ULKu i znam da nikada “zvanično” nije usvojen pravilnik. Kad kažem zvanično mislim na to da su članovi foruma upoznati sa pravilnikom, da je pravilnik prihvaćen na odbor mailing listi ili na diskusiji. Za mene ULK nisu samo osobe koje su na mailing listi odbora ili osobe koje dolaze na sastanke, za mene je ULK svaka osoba koja je bilo šta, bilo kada uradila za ovo Udruženje. I očigledno je u tome razlika u mišljenjima. Ako griješim za pravilnik, ispravite me.

Za ove koji spominju nekakve frustracije, nezadovoljstva, nesreće i sl., ne želim se pravdati ili opovrgavati bilo što jer mislim da se to nikoga ne tiče, niti želim prizivati zle duhove tako što ću reći da nisam nikad sretnija u životu bila, jednostavno ću vas pustiti da mislite šta želite, ako za tim imate potrebe i ako vam to odgovara. Branit ću se jedino ukoliko ono što kažete javno, a ne tiče se mog privatnog života, nije istina. Ako sam prema nekome pokazala neko nepoštovanje, trebali ste mi ukazati na to. Ja sa svoje strane mogu jedino reći da nikada nije bilo zle namjere. Ukoliko vam ne odgovara da iznosim svoje mišljenje onda ste mi trebali reći, pa bi pokušala da se makar nazor smješim i kažem “upravu si”. No, jedno upozorenje, ne glumim dobro… :mrgreen:

Ja bih samo da napomenem da smo svi skrenuli s teme. Pitanje je bilo oko potrage za novim Cartmanom. Ako ko ima prijedloge ili, šta više, želje i mogućnosti da se sam prijavi, izvolite.

Svaka čast, nije mi palo na pamet nešto ovako.

Vrlo dobro sam upoznata sa stvarima koje se dešavaju u ULKu i znam da nikada “zvanično” nije usvojen pravilnik. Kad kažem zvanično mislim na to da su članovi foruma upoznati sa pravilnikom, da je pravilnik prihvaćen na odbor mailing listi ili na diskusiji.

Cek da vidim… ako kazes da pravilink nije “zvanicno” usvojen, s tim da “zvanicnost” poistovjecujes sa javnoscu u obliku mail listi-clanovima foruma, ovo nije apsolutno tacno! Po forumu je tupljeno sedmicama pregled finalnog izgleda pravilnika (isto i po listama), s tim da je dat finalni rok na zamjerke. Obzirom da se niko nije javio sa bilo kakvim protivljenjem na i jednu stavku pravilnika (plus da je jedna stavka dodana naknadno), pitam se, koji bi bio sljedeci korak? Meni to mirise na izraz “usvajanje”. Dalje, obzirom da se svi pozivaju na taj pravilnik, ukljucujem i tebe, pitam: zasto se pozivas na nesto zasto smatras da nije upotrebljivo?

Za ove koji spominju nekakve frustracije, nezadovoljstva, nesreće i sl., ne želim se pravdati ili opovrgavati bilo što jer mislim da se to nikoga ne tiče, niti želim prizivati zle duhove tako što ću reći da nisam nikad sretnija u životu bila,

Realno, ja sam spomenuo samo rijec “frustracije”, mada nisam htio traktatni odgovor na ovo. Kolicina finalnog produkta kojeg jedna rijec moze proizvesti je jednaka osjetilnosti korteksa u datim trenucima.

Ukoliko vam ne odgovara da iznosim svoje mišljenje onda ste mi trebali reći

Ovo nije niti je ikada bilo tacno (niti ce ikada biti vazece). Tvoje misljenje je jako cijenjeno, mada ta cijena nije uslovljena od koga se daje misljenje. Jednostavno se desi da misljenje nije na mjestu, cega je svako svjestan.

od pravljenja statuta do dodavanja dvije riječi u podsekciji koja ima najmanju važnost na ovom forumu, dobila bih ovakve reakcije, jer nekima očigledno ne odgovara da se išta radi u ULKu, pogotovo ako to ja radim.

Povezvanje rada ULK-a sa neslaganjima na prijedlog statuta… jednostavno nije na mjestu.

pa vidis ti onu emx-ovu slicicu? :slight_smile: kakve veze closed ima s tim? ne kontam al hajd nek je do mene…
hvala za pisanje al - NE Hvala ![/quote]
Slikica stoji jer je lijepa i zanimljiva, PNG format :smiley:

[quote=vedran][quote=Emx]Ej raja molim vas da ponovo pročitate ovo što piše ispod:
http://img104.imageshack.us/img104/1222/offtopic5an.png
Dakle, Offtopic je samo u vezi računarstva!
Koristite sarajevo-x.com forum ako želite pisati prave offtopic threadove, ja ne bih da se raspravljam…[/quote]
Emx, to je promijenila bono prekjuče kad je zatvorila temu! Prije je pisalo samo: “Sve što ne spada u gore navedene teme možete napisati ovdje”

Vidiš da nije off topic :wink: osim toga, u pitanju je bratsko Udruženje Cartmana Bosne i Hercergovine (UCBiH) sa kojim imamo zaista dobru saradnju - mnogi Linux ovisnici se takođe drogiraju i South Parkom[/quote]
Stvarno ne shvatam šta je toliko čudno sa SP-om, zanimljiv crtić :smiley:
Ja sam barem rekao nešto u vezi računarstva

Nisam rekla da je neupotrebljivo. Možda bih mogla reći jedino nezavršeno, u bilo kojem smislu, od sadržaja do objavljivanja. Do danas mi nije rečeno koje tačke sam prekršila, osim nepotpisivanja, jer nisam ni znala da je u pravilniku, mislila sam da još nije dodano i što sam priznala da je greška. Čudno, pravilnik bi trebao da riješi ovakve probleme, ali izgleda da će ih napraviti mnogo više nego što bi ih inače bilo.

Što se tiče ostalog dijela, ko je htio shvatiti, shvatio je. Jednostvano mi nije stalo.

Odoh naći neku knjigu uobičajene “mudrosti”, možda postoji negdje formula kad, šta i gdje trebaš reći da ne bio povrijedio osjetljive dušice, ne bi li svi bili sretni i zadovoljni. Khm, muka mi je od ove rečenice. :mrgreen: No, eto ukoliko uspijem naći tu formulu, možda će to biti nešto orginalno. Konačni mir u svijetu… Već vidim Nobelovu nagradu, koju ću na kraju odbiti jer ju je i Kofi Annan dobio… Interesanto! Hvala za podsticaj! :mrgreen:

HAHA, sanjaj !

:mrgreen:

Možda bih mogla reći jedino nezavršeno, u bilo kojem smislu, od sadržaja do objavljivanja.

Ok, obzirom da smo obavili “nedovrsen” posao, zbog cega nisi uzela stvari u svoje ruke i to dovrsila? Zanimljivo, ostatku publike on djeluje zavrseno.

Čudno, pravilnik bi trebao da riješi ovakve probleme, ali izgleda da će ih napraviti mnogo više nego što bi ih inače bilo.

Ne, pravilnik rjesava (i je rjesavao) slicne probleme, samo sto se odnedavno poceo drugacije interpretirati. Da zavrsimo ovu pricu oko pravilnika: sve pise crno na bijelo, pojednostavljeno do maksimuma. Pravilnik jeste zavrsen i po mogucnosti bice dopunjen u buducnosti sa dodatnih par stavki.

Odoh naći neku knjigu uobičajene “mudrosti”, možda postoji negdje formula kad, šta i gdje trebaš reći da ne bio povrijedio osjetljive dušice, ne bi li svi bili sretni i zadovoljni, koju ću na kraju odbiti jer ju je i Kofi Annan dobio… Interesanto! Hvala za podsticaj!

Zbog cega se truditi, kada ces je na kraju odbiti :stuck_out_tongue: :smiley:

Joj, ljudi, pa dosta je vise ! Dosta ovog prepucavanja na forumu. Iskreno, muka mi je od ovih Vasih budalastinja. Sjednite negdje lijepo gdje nema puno ljudi, da niste u centru grada, ponesite baseball palice i onda rascistite te racune i neslaganja.

Ovo, fakat, nije u redu da se pise po forumu. Hello, najaktivnija tema zadnjih 7 dana bila je “Početna » OFF: Opšta diskusija » Potraga”.
Joj, jos sam se poceo nervirati, a kazu kad ti neuron jednom umre, ne obnavlja se …

Puno pozdrava i s postovanjem …

PS
ULK - Udruzenje Linux “Klosara” - na kraju ce i to postati …

oooooo moRem li ja tuder se prvi uclanit!?

Kakva prepucavanja? To je davno zavrseno. Ovo bi ja nazvao “pametnom razmjenom misli” :slight_smile:

ULK - Udruzenje Linux “Klosara”
Nije lose… sta kazes na ULK - Udruzenje Linux “Klovnova” ? :stuck_out_tongue:

Ma malo nas zna bezbol da igra a da se ne naljuti (ko ce trcat i udarat onu lopticu)…
a bezbol se ni ne igra sjedec… :slight_smile:

Ma malo nas zna bezbol da igra a da se ne naljuti (ko ce trcat i udarat onu lopticu)…
a bezbol se ni ne igra sjedec… :)[/quote]
pa nije rkeo da igrate bejzbol…samo da ponesete palice…a sta cete snjima radit…

Ljudi, budite realni, znamo svi ko je prvi započeo sa samim Udruženjem (bono aka Amila, vidi linux.ba stranicu kad je tek otvorena, te se ne trebamo sada prepucavati da to drugi gledaju i da novi korisnici bježe sa foruma. Trebamo ljudima dokazati da smo mi jedno dobro Udruženje koje je spremno pomoći, bilo to sama instalacija Linuxa, rješavanje problema sa određenim komponentama ili organiziranje određenih sastanaka (B.I.G party, laptop party itd.) Ja ovdje ne namjeravam govoriti da je neko zakon, niti da je neko “nesposoban” ili “nedovoljno pametan” i sl. Ja uopšte ne mogu da vjerujem da se ovolika buka digla oko teme koja je bila zaključana, ono šta da kažem, South Park je dobar crtić, većina nas ga gleda, pa čak i exorcism, Amar, bono i drugi. Zamislite samo šta će reći drugi posjetioci kada svrate na forum a treba im pomoć, ljudi očekuju neke normalne prijateljski raspoložene korisnike a ne svađu od 70-ak postova… Shvatam da ovdje nije samo riječ o zaključanoj temi, već o samom radu pojedinih članova ovog foruma tj. Udruženja. Nije tačno da se u zadnje vrijeme ništa ne radi, neki od nas su bili u osnovnoj školi Grbavica i odradili prezentaciju, Školarci su prešli 10 hiljada posjeta, a na IRCu ima sve više ljudi. Dajte ljudi pomirite se, ne svađajte se, jer ste zajedno, kao Udruženje, već od '97-e, i ne smijete se ljutiti zbog gluposti. Zaključano, otključano.

Meni nije problem stvarno razgovarati na ovaj način ako pojedini misle da je ovo jedini način za razgovor. Možda su se ovakvi problemi upravo i stvorili zbog toga što su neki mislili da se neke stvari ne smiju reći, pa vide ovo mjesto kao jedino za razgovor.

Ovo je ipak open source… :slight_smile: a problemi neće nestati.

Pored ostalog, jer više ništa ne smijem uraditi a da neko ne kaže kako naređujem (ili s druge strane da ne naređujem), da neko ne bi rekao da se ponašam previše vlasnički (ili s druge strane da ne radim ono što bi kao trebala), da neko ne bi rekao da sam previše samovoljna (ili s druge strane što nemam/ne dam svoje mišljenje), da neko ne bi rekao da ne uvažavam komentare i tako razloga u nedogled i obično su svi apsurdni. Na kraju, dođem u situaciju da moram objašnjavati svaku svoju riječ, mjeriti hoće li koga povrijediti, neće li, i sl.

Dobra vam ta ideja za bejzbol palicu. Sutra je kao sastanak odbora, možda bih trebala ponijeti neku zaštitu, ko zna šta će se desiti. Zna se samo protiv koga će svi biti. :mrgreen: Postoji li neka bejzbol palica koja se može smanjiti u određenim trenutcima, tako da može stati u tašnu, pa kasnije da se poveća kada mi zatreba? Jesu li to izumili? Hm, evo još jedna odlična ideja. Ako ništa drugo, bar je orginalna. Idem vidjeti da li je već neko patentirao…

Vaš reporter bono u potrazi za Nobelovom nagradom. Novi moto: Čisto zabave radi!

znaci dogodine slavimo 10-tku :slight_smile:
hip hip - ma hajd bjezi :slight_smile:

[quote=bono]Dobra vam ta ideja za bejzbol palicu. Sutra je kao sastanak odbora, možda bih trebala ponijeti neku zaštitu, ko zna šta će se desiti. Zna se samo protiv koga će svi biti. :mrgreen: Postoji li neka bejzbol palica koja se može smanjiti u određenim trenutcima, tako da može stati u tašnu, pa kasnije da se poveća kada mi zatreba? Jesu li to izumili? Hm, evo još jedna odlična ideja. Ako ništa drugo, bar je orginalna. Idem vidjeti da li je već neko patentirao…

Vaš reporter bono u potrazi za Nobelovom nagradom. Novi moto: Čisto zabave radi![/quote]
Izumljeno vec,nije doduse bejzbolka,al je zato pendrek…vjeruj,boli puno vise…a nije ni skupa…50 km…ili ako imas nekog u policiji,rijesen problem…:wink:

[quote=Sanel]Kakva prepucavanja? To je davno zavrseno. Ovo bi ja nazvao “pametnom razmjenom misli” :slight_smile:

ULK - Udruzenje Linux “Klosara”
Nije lose… sta kazes na ULK - Udruzenje Linux “Klovnova” ? :P[/quote]
Tužit će nas Lucas, bit’ će to a whole new “The Clowns Strike Back :D”

O, da, takva palica je izmišljena i naši drugari specijalci mlate raju na tekmama s tim palijama :wink: (nije baš opis predmeta kog tražiš, ali stane u ruksak) …