Pozdrav, potrebna pomoc

Pozdrav ja sam ovdje i jako mi se sviđa vaša organizacija :slight_smile: Naime imam jedan problem. Skinuo sam BHLD sa bihnetovog ftp server (onaj fajl: bhld_1.2.iso) i u neri sam ga spržio i sve je bilo u redu, otisao u bios podesio bootanje cda, i kada mi se cd bootnuo pojavio se onaj ekran, pritisnuo sam Enter i poceo je nesta ‘probavat’, tacnije pisalo je ovako:

" (nekakvi tekstovi i slika pingvina… bla bla)

Probavam SCSI… advansys.o"

i zatim je sve stalo cekao sam 10-ak minuta nista, pokusao par puta nažalost ništa, molim vas da mi pomognete oko ovog problema jer jako puno bih volio instalirati vašu BH Linux Distribuciju :slight_smile: hvala unaprijed

p.s. Ochu li mochi pokrenuti 3ds max 7 u BHLD-u (pomocu onog wine-a) i ako može ko da mi pojasni kako cu ga pokrenuti, ali prvo molim odgovor na prvo pitanje, hvala još jednom :)))

Pozz
Dzahdo

Za taj problem ti ne znam. Ali ti zaista ne treba 3DS Max. Ima Blender…

Covjek je modeler u maxu tako da vjerujem da mu treba 3ds max,
Dzahdo napisi koju konfiguraciju imas, HD (jel’ serial ata), graficka,
procesor (jel x64 ili dual Xeon), chipset (jel nVidia nForce)…

Sve ovo je veoma bitno jer 2.4. kernel ne podržava sav noviji hardware
tako da bi trebalo instalirati sa 2.6 kernelom. Ne znam tačno koji je
kernel na BHLDu, vedrane ti to znaš, koji je kernel?

Pozz,
adioe3.

ne znam da li ima wine na BHLDu, cini mi se da nema[ako nema nije ga tesko install](nisam 100% siguran) a i da ima male su sanse da ga lahko pokrenes, tu bi ti trebalo napredno iskustvo sa koristenjem linuxa, i wine-a
BHLD ima i 2.4 i 2.6 kernel, tako da mozes da biras

AMD ATHLON 64bit 3000+
Gigabyte K8NS (maticna)
ATI 9550 128 mb
ddr 512 (400 mhz)
80 gb hdd sata - maxtor
adsl internet…

ma nije mi bitno ochel mochi max, linux mi je inače jako simpatičan operativni sistem… Imao sam Red Hat verziju 8 i na njoj sam ponešto naučio :slight_smile:

i usput dinko, blender mi nije toliko jak kao max, jer pokušavam iskoristiti maksimalne mogućnosti 3ds maxa jer blender nema puno, ali ja i blender imam instaliran i povremeno ga otvorim jer nije zahtjevan puno :slight_smile: hvala u svakom slučaju

Koristiš 64-bitni procesor. BHLD je napravljen za 32-bitne, zato nemože.

Ne bi to trebalo imati veze Babysitter. Inače, kao što MayaTitan reče, tu su i 2.4 i 2.6 kernel, a default je 2.6, jedino da probaš sa 2.4 (detalje imaš u onim help screens što se dobiju sa F2 i F3 kao i na samom CDu u formi cheatcodes fajla).

Okey, hvala pokušat ću, javim vam

Ništa, ne može ukucao sam koliko se sjećam “linux24” i pokrenulo je i pisalo je ovako

“Probavam SCSI aisxxxx.o”

neznam je li tačno to aisxxxx.o
ali nešta je slično…

trebaš ukucati noscsi prilikom boot-a

Može li malobolje pojašnjeno… :slight_smile: je li misliš da ukucam: “BHLD24 noscsi”

Evo ukucao sam to sto si napisao Adise, i sve je dobro ušlo, ali onda mi je na monitoru pisalo OUT OF RANGE (Yusmart LCD 17"), ja mislim to znači da slika nije bila u dometu… pokušao sam konfigurisati ali samo crn ekran sa plavom kockom u kojoj piše Out of range… :slight_smile:

Hajd sad ovako:
bhld noscsi screen=800x600

Sacu probat :slight_smile: javim, thx

Uspio sam hvala puno svima, ali ipak… neću ga sad koristiti, namjeravam malo naučiti kako ga koristiti i to… jer nemam nikakve koristi na linuxu bez interneta, a ne znam kako ću namjestiti ADSL na njemu… :slight_smile: eto puno hvala

Nikakav problem :slight_smile: ako imaš ADSL “modem” koji se preko Etherneta konektuje koristi RP-PPPoE program. Objašnjeno je nekoliko puta na forumu, pretraži malo.

Okey, hvala :slight_smile: