Naime, u zadnje vrijeme cesto cackam oko LaTeXa i otkrio sam dvije stvari koje mi uveliko pomazu oko mojih dokumenata: PGF/Tikz (za crteze) i Circuit_macros (za elektricna kola). Cesto mi ovo zatreba i instalacija je svaki put donekle peglativna no na kraju se svede na:
kopiranje fajlova na pravo mjesto i
pokretanje texhash ili mktexlsr
Sad, zelio bih da si malko to automatizujem i napravim slackware paket (ili mozda cak i slackbuild) ali nisam nikad pravio paket pa bih volio malko pomoci. Ova procedura ne ukljucuje nikakvo kompajliranje (samo kopiranje i pokretanje jedne skripte koja dodje u slacku uz tetex 3.0) pa mozete mi dati par natuknica jer sve howtos koje sam vidio ukljucuju build environment i bla bla bla dok meni aman pa nista od toga ne treba.
Pozdrav!
Uvijek me obraduje da neko koristi latex.
Natuknica je da pogledas slackware source packete koji sadrze dokumentaciju (html, txt, pdf, ps,…) (npr. lilo-doc), pogotovo one -doc pakete cija se dokumentacija ne formatira sa pomocnim alatima, nego dolazi u gotovom obliku (bez sgml-tools i slicno).
Nadam se da ce ti ovo pomoci.
Od ostalih specijalnih direktorija i datoteka, svaki Slackware paket sadrži “install” direktorij, u njemu ‘slack-desc’ datoteka, te eventualno post instalacijska skripta ‘doinst.sh’ koja se izvršava iz root direktorija, te se u njoj smiju koristiti samo relativne staze.