"Prazan?" IE na wine?

ja jesam procitao, ali izgleda da ne “prevedemo” mozgu na isti nacin :smiley:
obicno pokusam naci odgovor na forumu il igoogle-u, ali ne provedem bas 2-3 sata trazeci odgovor. ako ne nadjem odgovor u prvih 15-20 minuta - postavljam pitanje. jer logika, trazi okolo odgovor na google, yahoo, forumi, dokumentacija… i ako ne nadjes poslije 3 dana - pitaj nas!?! i u skoli znanje prenosi onaj koji nesto zna. nikad ucitelj koji naredi ucenicima da procitaju od te do te stranice tu i tu materiju i to je to - nije bio dobar ucitelj!
ako ja nesto ne znam, zasto onda ne pitati da mi preness znanje?

a sto se tice “haj horuk”, mozda nije bas najbolje receno, ali doooosta blizu! :smiley: :smiley:

pazi, prva recenica kaze da IEs4Linux ne radi na verzjamam nizim od 0.9.x itd. znaci, ispala je konfuzija jer nije prepoznao ispravno verziju Wine-a kod mene. zasto da radim korak 2 i 3 ako ne mogu raditi korak 1? eto, to je nacin na koji sam ja razumio poruku u terminalu. i zato sam i pitao o cemiu se radi.

[quote=medo]You need to install cabextract first!
Synaptic i instaliraj cabextract,
ili sudo apt-get install cabextract[/quote]
hoces reci, da bez obzira treba da instaliram cabextract i onda da pokusam instalirati IEs4Linux opet?

[quote=medo]Sada instaliras IE4Linux imas i opciju za IE7, ali IE7 ti nece raditi na aktuelnoj Wine verizji, mislim cak da ne radi ni na wine 1.0.
Znaci jedino je dobro za IE6.[/quote]
ovo mi bas i ne odgovara jer vecina “klijenata” (kako kaze statistika) koristi IE7.

[quote=medo]Imao si link za instalaciju Virtualbox-a, ovaj na synapticu to nije to, nemas podrsku USB na njemu.
Ako zelis instalirati VirtualBox slobodno pokreni temu u Ubuntu sekciji, pa ti pomognemo.[/quote]
kako da znam da ne radi USB?
Ok, otvoricu novu temu.

I hvala na pomoci.
:smiley:

Mislim na mimetype association (nemam pojma kako se ovo prevodi nego kao asociranje tipova datoteka sa programima):
http://www-uxsup.csx.cam.ac.uk/pub/doc/suse/suse9.3/suselinux-userguide_en/images/gnome_nautilus_mime.png[/quote]
aha. skonto.

[quote=Bo]nebitno koja je godina, princip je isti, a pretp. da si samo preletio ovaj moj post…
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=433359[/quote]
prvi put kad si ga postavio - otvorio sam stranicu. ali sam kasnije zaboravio na njega totalno.
sto medo rece, bas na haj horuk!

skinut stari i instaliran novi VirtualBox.
nisam dalje nista uradio zbog vremena. cim nesto uradim (ili zapne) - eto mene opet! ali, otvoricu novou temu.

hvala svima.

zar nema firefox addon za IE-engine, Opera cini mi se ima

Ima, ali on ne radi na Linuxu jer koristi (koliko znam) MSIE ActiveX kontrolu koja dođe uz Windows.

meni treba “pravi” IE jer moram biti 100% siguran da stranica radi kako treba na IE6 i IE7 - moji najcesci posjetioci.
jer, ne znam zasto ali ni firefox se ne ponasa na ubuntu i na XP-ju bas 100% isto?!?

[quote=afan]1.
treba mi IE za testiranje.
instaliram Wine
Applications > Wine > Browse C:\ Drive . > Program Files > Internet Explorer
double click na iexplore.exe
otvori se IE (ako je to IE), medjutim, kao sto se vidi na slici - prazan. nema toolbar-a, url/address bar,… nista?
?[/quote]
izgleda da je to bug, pogledaj ovaj link

http://www.google.ba/search?q=ies4linux&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

eo ovako. ja sam jucer kompajlirao wine 1.01. malo ceprkam i tako uspijem pokrenuti photoshop da se pohvalim et samo iz ciganluka. odem pokrenuti IE sto mi je dosao sa wineom i prazan taj prozor te pise da treba wine-gecko paket to je kao neki html generator za wine neam pojma i pita me zelim li da to instaliram kliknem ok pa automatski download-a i instalira. nisam isao do kraja jer mi je bilo zao prometa a i ne treba mi bas. uglavnom pogledaj da ti to mozda ne fali

http://linux.org.ba/~armin/img/wine-1.0-photoshop-cs2.png

Ovo je screenshot napravljen 19 juna 2008.
Bitan detalj tamo gore desno (Absolute OpenBSD pdf :smiley: )

@adioe3
de mi reci jesi li imao problem sa text tool-om? meni izbacuje neku gresku ne mogu se sad sjetit koju. uglavnom ne mogu pisati. haj dok instaliram skype pa javim

Nisam jer (kao i svi normalni ljudi) nisam nikad zaozbiljno koristio Photoshop na Linuxu. Linux nije trziste za firmu poput Adobea (koliko god to zalosno bilo). Ali, konkretno, odgovor na tvoje pitanje je: ne, nisam imao problema sa text toolom.