"Prazan?" IE na wine?

treba mi IE za testiranje.
instaliram Wine
Applications > Wine > Browse C:\ Drive . > Program Files > Internet Explorer
double click na iexplore.exe
otvori se IE (ako je to IE), medjutim, kao sto se vidi na slici - prazan. nema toolbar-a, url/address bar,… nista?

sta ne radim dobro?

downloadirao sam TextPad
u terminalu sam ukucao
$>wine txpeng520.exe
Text Pads se instalirao i radi.

a) kako se neki program instalira pomocu GUI-ja? ili MORA preko komandne linije (u sta ne vjerujem).
b) pretpostvaljm da mogu napraviti direktorij, npr. windows apps, i u njemu drzati shortcat ikone (double click to activate)?

http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Main_Page

U Nautilusu asociraš .exe ekstenziju sa /usr/bin/wine :smiley:

Kad sam zadnji put instalirao imao sam u regularnom (Linux) meniju podmeni Wine i u njemu je bila opcija tipa Show Windows Start menu ili tako nešto.

ako vec postoje takve potrebe… http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=433359

moram non-stop provjeravati kako ovo sto radim radi u IE jer, na zalost, jos uvijek vecina ojih korisnika koristi IE :()

pa, planiram instalirati virtualnu masinku, ali za sada nemam vremena. trebace mi ovo za kasnije :smiley:

hvala

ok. vjerovatno cu uraditi ovo. ali to nece rijesiti ovaj proiblem sa praznim prozorom? moj vapaj bi “zasto prazan prozor”?
:smiley:

U Nautilusu asociraš .exe ekstenziju sa /usr/bin/wine :D[/quote]
hm… aa… ovaj… rijec “asociras” bi bas i ne govori pas previse? veda, moze li malo detaljnije? nisam jos nikad “asocirao”, a samo nagadjam sta bi to moglo biti…

Kad sam zadnji put instalirao imao sam u regularnom (Linux) meniju podmeni Wine i u njemu je bila opcija tipa Show Windows Start menu ili tako nešto.[/quote]
ima to i sad. nesto jako slicno - isti rezultat.
pitanje je bilo poprilicno bespotrebno (da ne kazem nesto gore) tako da mozemo ga preskociti!

Instaliraj VirtualBox, Windows i IE :-p

Ili koristi IES4Linux kao pravi Linuxas.

ma, treba mi IE pod hitno pa sam mislio na Wine…
medjutim, malo sam “skeptican” na IEs4Linux - koliko je STVARNO k’o original. i Mac je imao svoju verziju IE koja opet nije bila ni nalik na Win IE (sto se tice css ponasanja)

Pa IES4Linux i koristi wine, samo što automatizira download IE6, fontova i raznih drugih điđa, te napravi svoju .wine konfiguraciju.

afan: I neces imati prznih prozora. Testirano. Radi ko sat. :slight_smile:

afan: I neces imati prznih prozora. Testirano. Radi ko sat. :-)[/quote]
“praznih prostora”?

[code]pasalica@Ubuntu3325:~/Windows_Apps$ ls
ies4linux-2.99.0.1 ies4linux-latest.tar.gz
pasalica@Ubuntu3325:~/Windows_Apps$ cd ies4linux-2.99.0.1/
pasalica@Ubuntu3325:~/Windows_Apps/ies4linux-2.99.0.1$ ls
ies4linux lang lib LICENSE mac README ui winereg
pasalica@Ubuntu3325:~/Windows_Apps/ies4linux-2.99.0.1$ ./ies4linux
IEs4Linux 2 is developed to be used with recent Wine versions (0.9.x). It seems that you are using an old version. It’s recommended that you update your wine to the latest version (Go to: winehq.com).

You need to install cabextract first!
Download it here: http://www.kyz.uklinux.net/cabextract.php

pasalica@Ubuntu3325:~/Windows_Apps/ies4linux-2.99.0.1$[/code]
ne kontam?!? IEs4Linux radi sa posljednjim verzijama Wine-a 0.9.x a kod mene Wine 1.0?

hajd da i to odradimo :smiley:

koju virtualnu masinku preporucujete? imam nesto iskustva (instalirao na opensuse) za VMware.

koju virtualnu masinku preporucujete? imam nesto iskustva (instalirao na opensuse) za VMware.[/quote]
Ja koristim VitrualBox u Ubuntu-u (na kome “vozim” Win XP, Mandriva i OpenSolaris) i jako sam zadovoljan. Nova verzija 2.0 je strasno unapredena u poredenju na prethodnu.

koju virtualnu masinku preporucujete? imam nesto iskustva (instalirao na opensuse) za VMware.[/quote]
Ja koristim VitrualBox u Ubuntu-u (na kome “vozim” Win XP, Mandriva i OpenSolaris) i jako sam zadovoljan. Nova verzija 2.0 je strasno unapredena u poredenju na prethodnu.[/quote]
ee ija sam instaliro virtual box nesta napravi ali nekontam sta sa onim mos radit da vozis xp i ostale udes ?

samo mi mlo objasni

otvorim Synaptic, potrazim virtualbox i dobijem hrpu nekih virtualbox file-ova, modula, i kojecega… odaberem virtualox-ose, ndajuci se da ce odabrati i ostale, medjutim, automatski odabra jos samo libxalan110 i libxerces27 (ili tako nekako).

jel’ ovo stvarno dovoljno? imal’ neko kakav dobar tutorijal za instaliranje i postavku? na google-u sve ba nesto bajato, sredina 2007 i sl.

Afane, izgleda da slabo zelis da citas i mozda nikako i ne citas niti terminal, niti postove, sve haj horuk.
You need to install cabextract first!
Synaptic i instaliraj cabextract,
ili sudo apt-get install cabextract

Sada instaliras IE4Linux imas i opciju za IE7, ali IE7 ti nece raditi na aktuelnoj Wine verizji, mislim cak da ne radi ni na wine 1.0.
Znaci jedino je dobro za IE6.
Imao si link za instalaciju Virtualbox-a, ovaj na synapticu to nije to, nemas podrsku USB na njemu.
Ako zelis instalirati VirtualBox slobodno pokreni temu u Ubuntu sekciji, pa ti pomognemo.

Mislim na mimetype association (nemam pojma kako se ovo prevodi nego kao asociranje tipova datoteka sa programima):
http://www-uxsup.csx.cam.ac.uk/pub/doc/suse/suse9.3/suselinux-userguide_en/images/gnome_nautilus_mime.png

[quote=afan]otvorim Synaptic, potrazim virtualbox i dobijem hrpu nekih virtualbox file-ova, modula, i kojecega… odaberem virtualox-ose, ndajuci se da ce odabrati i ostale, medjutim, automatski odabra jos samo libxalan110 i libxerces27 (ili tako nekako).

jel’ ovo stvarno dovoljno? imal’ neko kakav dobar tutorijal za instaliranje i postavku? na google-u sve ba nesto bajato, sredina 2007 i sl.
:D[/quote]
nebitno koja je godina, princip je isti, a pretp. da si samo preletio ovaj moj post…

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=433359

Step 1: Install and Configure VirtualBox
VirtualBox is one of the best virtualization apps I have ever seen. I put it right up there against VMWare Workstation, and it tends to perform better in my opinion.
In Edgy, you can download and install VirtualBox by either using Automatix (http://www.getautomatix.com) or by installing the .deb from http://www.virtualbox.org
I personally installed it through Automatix and find that the easiest route as it makes sure you have everything else you need for it. You can find VirtualBox under the Virtualization section of Automatix.

Ok, once you have VirtualBox installed we are going to make a new virtual machine.
Step 1a: Setting Up a Virtual Machine

* Open up the VirtualBox app by selecting it from Applications->System Tools->InnoTek VirtualBox.
* Click the “New” button at the top to bring up the New Virtual Machine Wizard.
* Click Next
* Type in a name for your Windows installation. I labeled mine: Windows XP Professional, but you can name yours whatever you feel like.
* Choose your Os Type from the dropdown. (Important note: this seamless setup will only work with a version of Windows that can act as a Terminal Server that means XP Pro NOT Home, and Vista Business or Ultimate, Windows Server 2003, and/or Windows 2000 Professional)
* Next adjust your base memory size. VirtualBox recommends 192MB for Windows XP, but I personally find that XP runs a bit slow at this level. I have 2GB of RAM on my machine so I gave XP 600 MB. Choose whatever amount you are comfortable with, and this can always be adjusted later.
* Next we will choose our “hard disk” to boot into. Click the “New” button unless you already have a VirtualBox image ready, then click the “Existing” button.
* After clicking New, you will be greeted by the Virtual Disk Wizard, click Next
* Choose whether or not you want a Dynamically expanding image. I personally like using it because I am not entirely sure how much space I will use, but that it is up to you. After choosing, click Next.
* Pick a name for your image file and adjust the size to the amount of space you would like to offer for your drive. Then click Next.
* To finish the new drive creation click Finish
* Your new disk you just created should be selected, click Next.
* Click Finish to complete setting up your new Virtual Machine

Step 1b: Configuring Your Virtual Machine

* Select your new machine from the list of machines on the left and click the Settings button at the top of VirtualBox.
* Select CD/DVD-ROM and click Mount CD/DVD Drive, then choose whether or not you would like to mount your physical CD drive or an iso file. ( I personally ripped my XP Install CD to an ISO file because I think the install goes faster than off the physical CD)
* Now, select Network and from the “Attached to” dropdown box select Host Interface. In the Interface Name field type in: tap0
* (This will make more sense later)
* Now, select Remote Display and check Enable VRDP Server.
* Finally, click the OK button to save all of these settings.