ja koristim k9copy za kompresiju DVD-ja na drugi DVD ili na kompjuter.
kolliko vidim, im aopcije i da DVD presalta i na druge video formate (mp4, avi, flv, mov,…) ali ne radi - neki bug u pitanju. verzija je (relativno) friska: ja imam 1.23 a zadnja verzija je 1.24. imaju i verzije 2.x.x ali ako koristim KDE4, medjutim, ja koristim GNOME.
interesuje me da li neko ima kakav prijedlog za video konverter? ne treba mi nikakav editor za obradu nego samo konverter.
na laptopu Ubuntu 8.04 i koristim GNOME i imam instaliran K9copy 1.23
na desktopu koristim Ubuntu 9.04, GNOME ali sam natakario i KDE4. u synaptic-u mi je ponudio (jedina opcija) da instaliram verziju 2.3.0 (ili tako nesto)
da li je ova friskija verzija rezultat razlicite verzije ubuntu-a (8.04 vs. 9.04) ili cinjenice da na dektopu imam i KDE?
ne znam jer ne koristim kde aplikacije. moja kombinacija je dvdbackup konfigurirano sa libdvdread i libdvdcss, i ffmpeg sa svom mogucom podrskom. koliko sam shvatio na linuxu svi programi za kompresiju koriste ffmpeg kao temelj. vidim da k9copy koristi mencoder. u sustini je isto. pokusao sam avidemux al mi je od 4 pokusaja sva 4 puta poremetio video tako da sam ostao na terminalu. nisam jos testirao handbrake. vlc ima opciju za transkodiranje samo sto mi je poremetio kompresiju u x264 u kombinaciji sa mp4 formatom. naravno svi ti GUI programi sto sam naveo koriste ffmpeg.
na laptopu Ubuntu 8.04 i koristim GNOME i imam instaliran K9copy 1.23
na desktopu koristim Ubuntu 9.04, GNOME ali sam natakario i KDE4. u synaptic-u mi je ponudio (jedina opcija) da instaliram verziju 2.3.0 (ili tako nesto)
da li je ova friskija verzija rezultat razlicite verzije ubuntu-a (8.04 vs. 9.04) ili cinjenice da na dektopu imam i KDE?[/quote]
tu nebi smjelo bit razlike, repozitorij sa paketima je repozitorij , ako installiras neki paket koji zahtjeva gtk onda ces i installirat gtk i pokrenut ga …
Friškija verzija je rezultat različite verzije Ubuntu. Ubuntu 8.04 koristi samo pakete pisane ili backportane za verziju 8.04 osim ako napraviš dist-upgrade ili ručno postaviš repozitorij za novu verziju (u kojem slučaju ti se može desiti da ti instalacija najbezveznijeg paketa povuče praktično upgrade čitavog sistema).