[PREDLOG] ULK - Shopping

Pošto nemamo pravu prodavnicu distribucija, šta kažete da napravimo nešto ko što je na bl.linux.org.ba i na nivou države? Mislim da bi udruženje kao neprofitna organizacija imala problema sa tim, zato bi valjalo da se to napravi van udruženja.

Mogli bi da napravimo jedan coorp - ono - “korporaciju” (kao što je i mozilla uradila) i da “novac” (čitaj sitniš, kovanice od po 10 pf) koji zaradimo prodajom majica, cd’ova, itd dodamo u budžet ULK’a.

Mislim ovo u vezi coorp’a možete da batalite komotno, ali činjenica je da bi nam dobro došao neki “shopping” servis.

Pozdrav

http://distribucije.linux.org.ba

Znam za to i ne sviđa mi se kako izgleda, u tom je frka :confused:

Želio bih da imamo nešto softificiranije i obuhvatnije (ko što rekoh - shop).

Super je ideja, ali iza toga mora stajati čitava finansijska ekipa. A to je ono što ne može priuštiti… ;(

Ono što mi je interesantno u ovom prijedlogu je pravljenje aplikacije za n-shop. U npr. RoR. :slight_smile:

Možda bi alens mogao reći više o tome, ali nakon nešto više od godinu dana funkcionisanja distro centra može se reći da je to totalno neisplativo, osim ako bi se cijena podigla toliko da niko ne bi naručivao Linux. Znači, taj problem se - kao i sve ostalo - svodi na volontere i problem manjka istih.

To sam htio reći, ja sam iz “”“prosvetiteljskih”"" pobuda željan da volontiram da istu stvar napravim u PythonOnApache’u :wink: (a ne u RoR’u)

RoR … a nekad se govorilo LoL …
– by che.guevara :wink: