Evo prijatelj me zamolio jer ja se kao “razumijem” u informatiku i te šeme da mu pomognem u odabiru laptopa do 1500 km.
Zamolio bih vas ako netko ima voljan da preporuči neki model do 1500 KM.
Laptop bi se koristio samo za surfanje netom, i igranje, znači da može igrati koju noviju igru ako je moguće.
Ja se slabije razumijem u ovo, pa tražim pomoć.
ja imam HP 4510s koji ima više modela… ja imam najjeftiniju verziju od 1100 KM ali vjerujem da se može naći drastično napucanija do 1500… Što se tiče dizajna laptop je super, da ti sad ne filozofiram pogledaj modele koji se nude. Siguran sam da se nećeš razočarati.
Inače ako se ne odlučiš za ovaj po mom skromnom mišljenju nikad nebi trebao kupiti Acer, Fujitsu Siemens i MSI, ostalo nekako mogu prožvakat
Moji favoriti su svakako Dell i HP… naravno ukoliko džep dozvoljava IBM
Kako misliš bez licence, kakve licence?
Ako misliš na Win licencu, neće uzimat orginal.
Lik ima para, i rekao je do 1500, tako da nebi gledao išta jeftinije od toga.
Hvala na preporukama.
Svako ko tako unaprijed postavi sumu zaslužuje da mu za tu sumu podvale nešto što ne vrijedi toliko para. Za 1500 KM možeš bukvalno uzeti laptop kakav god hoćeš + za te potrebe bi bio sasvim dovoljan ovaj od 1100 KM što spominje Amar. Naravno ima i skupljih (podvala). Ako ti nije stalo da uštediš: uđi u radnju, metni 1500 KM na sto i reci “dajte mi laptop” i siguran sam da će ti smisliti nešto za te pare
[quote=kvaju]Gle, postavio sam sličnu temu na drugom forumu, tamo kažu da nemogu uzeti gaminglaptop ispod 2000KM, da može ove koliko toliko novije igre da igra.
citiram ga:
[quote]U definiciji laptopa ne postoji riječ igra ili njene izvedenice kao igranje, gaming …
Posebno u kategoriji ispod 2000 KM[/quote]
[/quote]
Ovo ti je jarane pogresan forum za takva pitanja. Sumnjam da ovdje ima nekih ozbiljnih gejmasa. Imam jednog prijatelja koji se bavi CADom i njegov DELL laptop ima neku nvidia graficku karticu koja kosta toliko koliko tvoj prijatelj misli potrositi na citav racunar.
Medutim takvi laptopi nisu za nosenje (tezak je ko 2 moja macbooka), najbolje je usput nabaviti i neka dobra kolica da ga mozes vuci kad negdje krenes.
Ovi na ovom drugom forumu izgleda znaju bolje no mi pa ti je najbolje nastaviti sa njima tabiriti.
Tu je konflikt pojam “gaminga”, ja sam shvatio da tvoj prijatelj nije gamer nego da povremeno želi neku igricu odigrati. Pravi gameri se nerviraju oko svakog framea i svake teksture, kao što reče čovjek laptop nije gaming platforma bolje je uzeti prenosivi desktop jer npr. većina gamera mijenja grafičku karticu u prosjeku svaka 2-3 mjeseca. Ako hoćeš povremeno igricu odigrati čak i netbook sa nVidia Ion chipsetom može poslužiti.