Planiram narednog mjeseca otkačiti wireless zafrkancije i probleme bez kraja i preći na ADSL. Razmišljao sam da kupim modem, pa me zanima da li neko može preporučiti neki model koji Bihnet/BHTelecom podržava a koji nema nikakvih problema sa Linux-om? Dosta mi je više “probaj ovo, probaj ono” i sl. savjeta tehničkih službi određenih provider-a koji, naravno, ništa nikada ne riješe. Kakva su iskustva sa Bihnet-om i njihovom uslugom?
Modem ko modem… svaki ethernet modem ce ti raditi ako mrezna kartica radi OK . Ja volim Digitus… pogledaj network.co.ba
Bilo kakav ethernet, USB ni slucajno nemoj kod mene je USB modem, problema i problema sa njim
pa napisi kernel module za njega
Zasto bi kupovao modem kad ces od BH Telecoma dobiti besplatno modem. Svi modemi koje BH Telecom isporucuje rade bez problema sa linuxom.
Hvala za odgovore. Jel’ BH Telecom daje besplatno modem korisnicima u pravilu ili samo ako se sklopi ugovor na preko 18 mjeseci (čini mi se da je tako prije bilo, ako sad nije promijenjeno)?
Ja mislim da je jos uvijek tako
Ne potpisuje se vise ugovor, svaki novi korisnik dobije modem.
Oh, super. Ako je tako, onda ne vidim razlog za kupovinu. Hvala za info
imam problem -početnik sam u linux -imam mandriva2009 spring.ne mogu da skontam kako da se konektujem-šta treba uraditi…pomozite,ali molim sve detalje…UNAPRIJED ZAHVALAN…
Upravo sam htio pitati za iskustvo m:tel (teol, ili kako se već sad zove) korisnika glede interneta.
Naime, roditelji su mi u RS-u i hoće ADSL na staroj mašini gdje je instaliran Debian Etch (uskoro Lenny), pa me zanima kako stvari stoje s mtel-om.
Je li dakle sve na fazon uštekaj u mrežnu, pokreni pppoeconf i to je to! Ili ima kakvih začkoljica? Prvi mi je put da sam mudam konekciju, a bojim se da ljudi iz pošte im neće znati namjestiti konekciju na linuxu.
Hvala puno!
EDIT: Jesam li dobro shvatio da za PPPoE nije apsolutno bitno koji je modem ukoliko mrežna ispravno radi?
Yup, zato se zove “PPP over Ethernet”