Dakle,dajte mi preporuku sta da instaliram na ovo malo cudo.Bio je Ubuntu jedno vrijeme i Mint ali sam ih skinula oba jer su bili malo tromiji nego inace,naravno.E sad,imam opciju da idem sa lxde ili xfce desktopom bili na mintu,ubuntu-u ili nekom drugom distrou,ali ko ima iskustva i da je vise njih testirao nek preporuci ono najbolje.
Dakle,treba mi da pici jako brzo,da radi wireless out of the box(imam intel 4965AGN karticu) ali i da ne izgleda bas kao da ce se vrtiti na pentium I racunaru:-)
Da naglasim da latop ima standardnu konfiguraciju kao sto znate(atom 1.6,160gb hdd,10,1"lcd,a ima i 2gb ram)
Meni LXDE piči ko lud na višestruko slabijem eeepc-u ali ima nekih bugova i nedostataka.
Ma ovo mi fino izgleda a je li ovo live verzija?
@Vedran ma kontala sam ja mozda na Linux Mint LXDE posto njega dobro poznajem
Skinula ovaj Bodhi ali ne mogu da se logujem.Live je ali nemam pojma sta da kucam u username i pass??Probala sam sa root i bodhi ali ne ide:-(
Sto ljudi, sto preporuka :). Debian sa nekim light-weight WM-om.
A dobro,nego hoce mi neko odg. sta da kucam u polje username i pass od Bodhi distroa??
EDIT: problem rijesen ali nemam pojma kako mi se ovo uopste desilo.
Naime,u jednom usb portu bio Bodhi linux a u dr. Linux Mint lxde.I odabrala fino ovaj prvi da boota i pojavio mi se meni u kojem je oznaceno Bodhi linux i nastavim dalje i onda se pojavi linux mint logon screen.Nidje veze.Kad sam izvadila onaj mint sve ok sad,instaliram Bodhi jer me naprosto ocarao.Bas je ono sto mi treba.
Izgleda prelijepo a pravo pici.
Hvala Dinko:-))
Kako me ocarao tako me i razocarao.Hahah,moram ja na nesto provjereno stabilno a bice da je to linux mint lxde.
Ruse se aplikacije kod ovog Bodhi-a uzasno.
Moja preporuke su sljedece:
PCLinuxOS lxde
Puppy
Debian preko netinst sa lightweight DE kao sto je lxde opet
Steta za Bodhi i Enlightment. Ja sam malo isprobao i nisam imao nekih problema (bilo je doduse nekih sitnih bugova i jedno rusenje). Ocito nije jos potpuno stabilno sve kada je E. u pitanju Steta stvarno, prelijepo izgleda…
Ma i meni je pravo zao,a bas mi se svidio.Ali Boga mi,skoro svaki dr klik na nesto javlja da se program srusio:-(