Preuzimanje WLAN-mreze u 3 sekunde

Ovaj ex-work osvjetljava slabosti WEP-kriptiranja, koje je jako rasireno iako od samog pocetka ima vise poznatih slabosti:

http://www.cdc.informatik.tu-darmstadt.de/aircrack-ptw/

http://eprint.iacr.org/2007/120

Neradi se niocemu novom i revolucionarnom, ali je sve pedagoski dobro objasnjeno…

WEP je nesiguran i nemoze se napraviti da funkcionise sigurno ! neki kreteni ovdje u DK su pocetkom 2005 postavili mrezu u banku i sreca njihova poslje par dana dosao inspektor za sigurnost i zatvorio im inernet sekundarno! a i ja imam komsija masu ! :wink:

Nesto je trulo u drzavi Danskoj… :slight_smile:

glavni su leekovi u jednom ISP-u u bn, posto ne znaju kako da podese encription (wifi + pppoe) salju mail korisnicima da iskljuce enc. u podesavanjima na windozama…

A to je vec sasvim druga prica…

PS Nekontam sta je bn :oops: .

bijeljina

Bo bas se pitam koji je to ISP u BN :D:D:D:D nije kriva kompanija, nego vlasnike te kompanije, a da stvar bude gora kada dobijes dozvolu o pruzanju internet usluga po zakonu regulatorne komisije moras imat diplomiranog inzenjera ( koliko je meni poznato ) koji ce da bude zaposlen na odrzavanju svega i svacega a toga nema. Eh to me podsjeca na ono nase koliko je para da vi malo zazmirite !

Vezano za ovo sto je Bo napisao i onda doticni ISP kaze da je to bug na winblozzi al iskljucivo na njoj, i da je to bio uzrok pucanju konekcije… nasta sam samo odgovorio da koristim linux i da to sto je on reko nema ama bas nikakve veze jedno sa drugim.