Prevodilački maraton no. 7 [12. 02. 2006]

Nakon uspješno održanog online prevodilačkog maratona, vrijeme je za još jedan klasični tj. offline maraton.

Maraton će se održati na Elektrotehničkom fakultetu Sarajevo, u nedjelju 12. februara, sa početkom u 11:00h. Glavni prioritet za prevođenje su Firefox, Thunderbird te posljednje izdanje KDE (3.5). Takođe, pokušaćemo za maraton pripremiti i prevedeni OpenOffice.org 2.0 kako bi se prisutni mogli upoznati sa rezultatima svog rada, ali i pomoći pri otkrivanju grešaka. Kao i ranije, najuspješnije prevodioce čekaju nagrade koje su ovaj put iznenađenje.

Savjet da se na mailing listi napravi jos jedna za registracije za maraton (cisto radi statistike, da znamo otprilike koliko ljudi bi doslo).

Hajdemo ovako, ko se želi unaprijed najaviti na maraton, neka pošalje email na info@linux.org.ba sa subjectom “[Maraton] prijava”

Jooooj ko će to čitati :slight_smile:

samo da pitam…smijemo li ja i EmX doci…?

izvinite na maloj poruci

He he, pa nećemo čitati. Može se skripta načrčkati za 2 minute da to prebroji i raščlani …

Samo da dodam, pošto to nije bilo naglašeno u prvobitnom saopštenju, da će se paralelno sa “offline” maratonom moći prevoditi i online putem stranice http://maraton.linux.org.ba. Članovi ULK će putem IRCa pružati pomoć učesnicima online komponente maratona.

Izvještaj sa maratona

  1. maraton u organizaciji ULK BiH je uspješno održan, prisustvovalo je nekih 15ak prevodilaca. Firefox 1.5 je najvećim dijelom preveden, a znatno je ažuriran i prijevod KDEa. Na žalost, nije bilo vremena da se ozbiljnije pozabavimo Thunderbirdom, ali će veliki broj zajedničkih stringova iz Firefoxa biti iskorišten. Stranica za online prevođenje http://maraton.linux.org.ba je ostala aktivna, pa pozivamo sve zainteresovane da se uključe!

Slike sa maratona će biti objavljene uskoro.

Slike: http://howto.linux.org.ba/galerija/v/maraton0206/