Stvarno je iritantno i morao sam pokrenuti IE da ovo postam .
Kad hocu da se prijavim na forum, svaki pokusaj zavrsi sa niste prijavljeni ?!? Postavio sam da Firefox zapamti sifru za forum radi brzeg logiranja, ali i kad rucno unesem polja opet isto - vrati me na pocetnu i stoji niste prijavljeni. Ovo mi se desava od nedavno (mozda kako sam napravio upgrade Firefox-a na 1.5.0.9).
Ima li neko slicnih problema, tj kako ovo rijesiti?
Kako si uradio upgrade? koji je distro? neki distroi drze Firefox u (koliko se sjecam) /usr direktoriju, pa bude problema ukoliko se novija verzija isntalira u npr. /home.
Sorry, update (ne upgrade) preko standardne opcije Help → Check for updates. Da Firefox je na Windozima.
Nisu cookies, to je OK.
Evo sad me prijavi odmah. Maloprije dok sam postao iz IE, otvorim Firefox i odmah prijavljen, nisam ni isao na link prijava. Takodje u ovih zadnjih par dana kad ne uspijem da se prijavim, odem na druge site-ove i nakon nekog vremena vratim se na forum, i … prijavljen odmah ???
Ispisi linkove koji su ti potrebni negdje na stranu (sto ih imas na firefoxu).
Idi na run (Start->Run)
tipkaj
%AppData%
Nadji dosje mozilla i izbrisi sve sto je unutra, naravno Firefox mora biti ugasen.
Pokreni Firefox i svi postupci kao kod prve instalacije (mozda uspije, nisam siguran).
Glupost je da ovo objasnjavam preko linux-a.
U tim situacijama pomaže i Firefox-Tools-Optons-Privacy-Private Data-Clear Now ili kraće Ctrl-Shift-Del ( čekiraj authenticated sessions i eventualno passwords i cookies ).
U zadnja dva dana prijava radi kako treba, nisam nista “popravljao”?
Ne nije rijec o Windowsu, vec sam htio da pitam da li se i drugima desava sto i meni, jer sam mislio da nesto nije u redu sa forumom, ili da forum ne radi kako treba sa Firefoxom. Prije nego mi se ovo pocelo desavati, nisam nikako mogao pristupiti na linux.org.ba cijeli dan (24. ili 25. dec). Je li sajt bio off ?
[quote=Al]U zadnja dva dana prijava radi kako treba, nisam nista “popravljao”?
Ne nije rijec o Windowsu, vec sam htio da pitam da li se i drugima desava sto i meni, jer sam mislio da nesto nije u redu sa forumom, ili da forum ne radi kako treba sa Firefoxom. Prije nego mi se ovo pocelo desavati, nisam nikako mogao pristupiti na linux.org.ba cijeli dan (24. ili 25. dec). Je li sajt bio off ?[/quote]
može biti da je bio offline, desi se to i meni ponekad