[Prijedlog] Google (adsense) reklamem na ULK forumu?

Znam, sve znam a i “zlonbika” koji ce me napast radi ovog.

Radi se o tome a i bavim se vec duze vremena, kako bi bilo da se “kamufliraju” te iste reklame na vrh foruma, pa ako koga zanima nek klikne, nikako ne orhabljivat jer to vodi do suspensije accounta.

Ovo isto sto govorim je da bi ULK profirito recimo od 20 aktivnih korisnika sa bar 3-5$ na dan. Pa mislim zasto da ne?

Opet samo prijedlog, ako ste zainteresovani rado bih pomogao i dao neke veoma vredonosne hints, a ovaj prijedlog mi se mota vec duze po glavi pa reko da ga podjelim.

Razmislite.

Meni se (lično) AdSense sviđa, ali ovo je GNU/Linux site pa mislim da se neće sviđati nekima. Ipak treba izdvojiti novca za to…

Kakvih novaca? Znam zato sam i reko “zlobnici” na tone je open source projekata/sitova koje rade isto, pa cak i linux.com i ma na tone. Al et opet. Samo kazem.

pa ideja nije losa, samo naratreba neko ko ce se o tome brinut…a evo absinthe se ponudio…

sve u svemu nebi bilo na odmet nakon nekih par mjeseci imati neku sumu za projekte lugbih-a…don’t you think?

Pa može, skupit ćemo lovu

za sta?

za sta?[/quote]
za ama bash sve

Nisam se nikad pretjerano interesovao za adsense može neki link il da neko više o tome napiše :slight_smile:

Sto ima neinformiranih ljudi ovdje…

Mislim da je ovo dobar način da izmuzemo koji $$$.

Prihvatam da pritisnem po jedan link pri svakoj posjeti.

Ma ima tu caka sa tim non stop klikanjem al objasnio bi ja sve, ja mislim da citav onaj TOS vec ovako sa glave znam :slight_smile:

Bavim se sa Adsensom od 2003, cak sam u jednom navratu okuso se i sa Adwordsom, al opet ovakvoj organizaciji Adwords i ne bi bas sluzio …

Molim da mi se javi (PM/Email) neko od “big djajnt hedova” pa bi “obrazlosio” malo opsirnije svoju tezu i sta sam imo na pametni.

Alo - sta bi u vezi ovoga? Moze malo ads-a ?

Pravo da vam kazem - ako vam treba rapa, stavite ads, ako vam ne treba, onda bolje da ne kvarite site radi nekoliko dolara …

poz

Mogu se one prefino “blendat” tako da ne kvare design site-a. Tj, ja bi ih samo stavio na forum. Ima tu vise faktora, al ja mislim da bi to eventualno moglo i zamjenit “godisnju clanarinu” to nije samo “par dolarcica”.

Uglavnom desit ce se, samo polako treba se vremena nac da se ova tema “isprogovara” :slight_smile:

[quote]Ovo isto sto govorim je da bi ULK profirito recimo od 20 aktivnih korisnika sa bar 3-5$ na dan. Pa mislim zasto da ne?
Znam zato sam i reko “zlobnici” na tone je open source projekata/sitova koje rade isto, pa cak i linux.com i ma na tone. Al et opet. Samo kazem.[/quote]
Ok, evo jednog zlobnika. Ukratno, sto se mene tice, ne dolazi u obzir. Licno mi te reklame (odnosno bilo kakav oblik reklame) ide na zivce, kao i vecini posjetitelja. A da ne govorim kako ce se sajt(ovi) zaprljati tim glupostima. Ma koliko to kostalo. Drugim (poput linux.com) treba za hosting i ostalih sitnica, sto ovdje nije slucaj.

evo zasto to nece dobro radit…

1. keywordsa za nas jezik nema puno, ima za hrvate, ali tu je baza keywordsa prilicno slaba. Ubacivanje keywordsa u meta tag bi donekle pomoglo, ali nisam siguran da bi…
  2. cijene po kliku za linkove keywordsa kao sto su linux i slicnih (opensource related) su prilicno male (do $ po C), za razliku M$(avg. 2$ po C)

sto se tice mene (licno) neam nista protiv

A i ima još jedan problem … posjeta je mala … a ako je broj_klikova/broj_posjeta > 1% onda bi to meni izgledalo malo sumnjivo :wink:

Ne znam da li i oni obraćaju pažnju na to …

ne obracaju…