[prijedlog] Mali fix logo .png?

To me nikad nije smetalo, ni sad me ne smeta al ne prodje a da mi ne ufati pogled.

Ako je moguce da se ovaj isti ulk logo uradi a da mu je background transparent, bilo bi savrseno. Onda boja teme koju bi izabrali ne bi uticala, tj ne bi bjela boja loga uticala na boju foruma :slight_smile:

Evo:
http://img67.imageshack.us/img67/654/logoeg2.png

A sta mislite da svi uradimo po jedan pa da izaberemo onaj koji bude najbolji ??

ovaj logo je i suvise dobar da bi ga mjenjali…ne vjerujem da ce iko napravit ista bolje i jednostavnije…

Postavljen ovaj Emirov, javite ako neko ima problema. (btw, da li IE7 podržava transparetne png sličice?)

@hyp3R: Ovo je zvanični logo udruženja. Inače smo uvijek otvoreni za prijedloge …

Ma znam :slight_smile: nego ne moramo menjati nego samo da budemo malo mastoviti i napravimo jos koji , moze posluziti zar ne ? :slight_smile: A naravno i ovaj je ekstra nema razloga za menjanje

Problem u logo-u ULKa je što je veličina najvećeg logoa kojeg imamo 500x269 piksela (ako se ne varam). Zašto neko ne bi napravio logo u SVG formatu? Lakše je i skalabilnije, barem da je veće od tih 500x269…

jel ovo fakat pitaš ili se zezaš?

ako se ne zezaš onda da znaš da IE ne podržava PNG transparent, AFAIK (znam kad stavim avatar…)

btw abs odakle ti ta zelena tema, btw2 iz aviona sam skonto da su to “mandrivini fontovi” - am i right?

EMX vidi jel valja ovo
http://www.4shared.com/file/8973023/34a2604e/Zeichnung-1.html
1500x860
sacekaj par sekundi pojavice se link za download

Fino fino :wink: To je već nešto :slight_smile:

Zezno sam se na orginalnom gore je malim slovima Udrizenje Linux Korisnoka ja sam stavio velikim, otvori inscape pa ispravi…

Sredio sam sa ispravnim slovima, SVG format - ovdje - 1449x845px.

Postoji logo u Corel Draw formatu, ako bi neko bio ljubazan da ga konvertuje u SVG bili bismo zahvalni :slight_smile:

Ovdje font nije dobar (kod mene barem), a postoji trougao ispod slova k koji nije providan.

Gdje je taj logo u Corel Draw formatu? Ja bih ga rado prebacio u SVG.