Prijedlozi za dalje

Evo ovako,

Predlazem da se napravi prostor na serveru gdje ce ljudi slobodno uploadati radove. Glavna kategorija je Artwork, a podkategorije su: wallpaperi, logo, grub, bootsplash, kde-splash (i jos sto vam padne na pamet).
Ljudi koji su zagrijani za Artwork tu mogu postaviti svoje radove ili postaviti one koji im se svidaju (skinute sa kde-look.org tj. sa Interneta).
Nakon sto se nakupi dosta radova odabrati cemo najbolje koji ce biti ukljuceni u distro. Oni ostali takoder mogu biti stavljeni na CD ili mogu biti stavljeni u nekakav paket kojega ce korisnici moci skinuti i instalirati.

Ovo isto vrijedi za druge kategorije. Treba ljudima omoguciti da jednostavno pokazu sto mogu uraditi, kad imaju sve uvjete onda se vidi kome se da raditi a kome ne.

Naziv distribucije bi trebali odabrati korisnici. Predlazem da se postavi anketa sa nekoliko prijedloga (moguce je dodavati prijedloge). Svatko registriran moze dati jedan glas.

1. (najvaznije)

Kad zavrsi remastering svih distribucija predlazem fizicki sastanak autora remasteringa i sto veceg broja ljudi ukljucenih u projekt. Svatko bi “branio” i tu bi se pokazale sve prednosti i mane temljne distribucije. Ovo je kljucna stvar, jer na tom sastanku bi trebala biti odabrana distribucija za temelj (ne bi se islo kuci dok se ne odluci:))

Mozda sam nekome dosadan ali ja stvarno zelim da proces razvijanja bude sto bezbolniji i da BHLD2 bude sto bolja.

Sve stoji osim ovoga: ZASTO MIJENJATI IME DISTRIBUCIJE…

1. BHLDu ne fali nista
  2. ZASTO zbunjivati one koji su vec culi za BHLD necim novim ???

prema tome nek ostane ak nista BHLD2 ili ovo BHLD na kvadrat (neznam sad gdje je taj znak :slight_smile: )

Zato što je BHLD glupa skraćenica koja ne znači ništa.

Ma samo oko se 3 treba pozabavit, to i jest najvaznije. Ostalo mi je sve irelevatno. A naziv, pored ona dva, Bone mi zvuci skroz dobro. Al BHLD mi je skroz ok naziv.

Moze i BHLinux, ne cini mi se lose.

[quote]* BOne - Bosna je jedna, Budi jedinstven (ne lozi se na druge), Bone (kost na engleskom - lahko se cita) - Igo
* BOLiX - Bosnia Linux Experience - die7[/quote]
Eto to su zasadasnji prijedlozi. A to BOLiX (previse me podjseca i asocira na Bolica fudbalera, nidje veze) i ono boli X.

A BOne mi nekako dobro zvuci, samo treba negdje i H ubacit il nesto, da ne ispadne da smo … jah :slight_smile:

A BHLinux - Kad neko pitam, predpostavljam da ce narod ga skratit na “sta korisits>?” “bhl” Sto mi je slicno bh telecomu il nesto :smiley: A BHLD je stvarno solidno i dobro ime. A znaci nesto: Bosansko Hercegovacka Linux distro.

OK, imamo nekoliko prijedloga, sljedeci je korak da se postavi anketa pa neka ljudi glasaju. Dok ne dodje vrijeme odluke moze se nakupiti nekoliko stotina glasova, ako je ljudima bitan naziv.
Radni naziv je BHLD2:)

Dragi vedrane odakle ti izvuce da BHLD ne znaci nista… ja sam ovdje relativno kratko pa opet znam sta to znaci >Absynthe Syringe pojasnio… cheers

I zvuci mnogo bolje od bolixa i statijaznam… stvarno mi nije jasno sto ste navalili mijenjati ime distibuciji :S

Pa ko je zapeo i doso uopste na tu ideju? Da se mijenja ime distro-a tj.

A ipak slazem se sa anketom kad za to dodje vrijeme.

Meni ime distribucije nije toliko vazno. Vazna je odluka hoce li se ime mijenjati i s tim treba ici sto prije jer je za to ponajprije vezan Artwork (kako raditi slike ako ne znas ime distribucije?).

Mislim da bi bio dobar ovaj pristup:

Radni naziv ostaje BHLD2 (ili BHLD) a takav moze biti i konacni naziv. Koliko ja znam kratica znaci: BH Linux Desktop sto nije lose. I sad, ova nova verzija moze imati kodni naziv (kao npr. Sarge kod Debiana). To je dobro zato sto staro ime ostaje i ljudi znaju sto je to. Znaci ostaje odabir kodnog imena (mozemo ga pokupiti iz nekog crtica, filma:)) …

Predlazem dogovor oko ovoga i anketu sto prije. Ukoliko ovo zapne onda nema druge nego kad se vidimo uzivo (sastanak poslije remasteringa na koji ce moci doci tko hoce, tj. kome je stalo) napravimo glasovanje. Do tada bi bilo dobro kad bi svatko iznio svoje prijedloge da imamo sve u vidu.

ako bude neriješeno mali će se zvati Željo Sarajlić hehe

ps:

evo jedan prijedlog od mene:

AFERIM GNU/LINUX - valjda znate prevod lol