Grungy, naidjoh u tvojim dokumentima na jednu vrlo lijepu rijec : redirekcija pa te moram pitati , moze li to jednostavnije , recimo : usmjeravanje . Za sve koji se pitaju o cemu je rijec, rijec je o znaku < i << . Prije nego sto ubacim ovdje svoj tekst rekoh, da te pitam na brzinu :rolleyes:
Dobro zvuci al nekako predobro
Osim toga nisam siguran da ovo spada pod piping. Mislim da je piping samo “|” tj. Izlaz jednog, je ulaz drugom programu.
Osim toga me interesuje kako mi kazemo za znak # :?:
Jedan viska hmm… :oops:
Evo naletih na jos jedan znak koji za koji neznam kako se na nasem kaze a to je ` ( engl. Backticks).
Takode postoji i ’ gdje moram skupiti ramena.
Ako niko nema prijedloga ja cu upisati engleski. Inace moram da te pohvalim za onaj tvoj rad jer sad vidim koliko izdrzljivosti treba za ovakva pisma.Eksperimentisao sam sa Kword i sad znam sve jacine (ali i slabosti) ovog programa.
Na ja, vidjet’ ce mo sta ce ispasti na kraju
Ima li kod vas na BH tastaturi znak # i kako ga utipkati ?
Kod mene je EMS BH tastatura i ima znak # (SHIFT + 3)
za taj znak # ne znam ja tacno kako se kaze na bosanskom, jednom sam imao priliku kao neprimjeceni slusalac da u kaficu, u kecu, inace ovako klosarski kafic, da cujem kako neki zenicki klosar daje ime tom znaku “RESETKE” a jos primjer ex-pipl from orahovica koji mu daju ime “TARABA” …hmmm…pa ti odluci
DA, piping je samo | …ali dok sam citao one knjige Rute*.* i neku Bash knjigu, redirekcija je stavljena pod naslov Piping, tacinje Redirekcija i Piping …a i ja sam to naznacio, a i kako god, slicna je tematika.
probacu shift 3 cim kuci stignem. Inace Nijemci zovu ovaj znak “Rauthe” ili na nasem receno “Rauta” , pa malo i zvuci kao resetka
Moram da se ispravim, jer nije to grungy bilo ni tako pogresno. To usmjeravanje ili redirekcija kako ti pises stvarno spada u piping. To sam tek kasnije saznao. Napisao sam par stranica o bash-u pa mislim za koji dan , stavit ih na svoju web stranicu.
hmm, stvarno je shift + 3, pitam se samo kako to nisam pronasao odmah jer sam stvarno mislio da sam sve kombinacije isprobao. +skuzio+
ja prefeririam “taraba” Nekako zvuci pravo bosanski
Dešava se
Odomacen naziv: " T A R A B A " ####################################### (Shift + 3)
za svoje 43 godine jos nikad ne cuh za “nasu rijec Rauta”?!?
Ljudi zašto otvarate 3 i po godine stare teme? Adise, ima li kakav način da se administrativno sve ove teme pozatvaraju?
Ima način:
‘1104537600’ == ‘01.01.2005 00:00:00’ (GMT)
(zgodan web konverter: http://www.4webhelp.net/us/timestamp.php)
Ako nekome bude trebala stara tema, moderatori mogu na zahtjev ponovo otvoriti.