Pripreme za 3. Zenica GNU/Linux seminar

Poštovani,

Već neko vrijeme traju opsežne pripreme za ovogodišnji, 3. Zenica GNU/Linux seminar. Seminar je prijavljen na raznim lokacijama i do sada je odrađen veliki dio posla.

Između ostalog u toku je pravljenje 3D reklame i neke preliminarne rezultate dijelimo sa Vama! Pingvin i okolina će izgledati ovako:

Seminar će se najvjerovatnije održati u septembru/oktobru ove godine. Svi koji misle da mogu pomoći u organizaciji neka se obrate ovdje ili na mail. Također, zamolio bih sve one koji bi voljeli da uzmu neku temu neka se obrate kako bi na vrijeme imali listu tema, te mogli planirati vrijeme!

Sa poštovanjem,

Premocno izgleda :slight_smile:

Eh eh, mene definitvno racunajte :wink:

Povedi i Alisa :slight_smile:

Iz nekog razloga, za mene pingvin izgleda preagresivno (prva slika, ofkors). Happy faces, ppl. :mrgreen:

Aha kao da su mu oči zakrvavljene (to bi trebale da budu naočale?)

Heh, a moj odgovor jos na Amilin post je bio ma pusti ga pod dozom je :smiley: A sad je to 100% slucaj :slight_smile:

Kada reklama bude skroz završena postavit ću je na server i stavit ću link ovdje kako bi je svi mogli pogledati.
Sa obzirom da mi niko nije odgovorio na mailing listi odbora Amila i Vedrane da li da računamo na vas i ove godine?

Naravno.

Zahvaljujem se ispred cijele organizacije seminara čiji će te veoma važan dio uskoro postati.

Evo pingvina spremnog za ‘rendanje’ i u ‘punoj opremi’ :slight_smile:

U toku ove sedmice dobit ćemo preliminarne rezultate od naših sponzora povodom finansiranja seminara, te ćemo onda nastupiti sa sljedećom fazom realizacije.

Sredstva su osigurana od sponzora.
Nastavljamo sa drugom fazom organizacije seminara.

[quote=gomez]Sredstva su osigurana od sponzora.
Nastavljamo sa drugom fazom organizacije seminara.[/quote]
Pozdrav Kemale, čestitam na prikupljenim sredstvima!
Pitam se kada ćeš svoj rad na pripremi ZLS-a koordinirati sa ostalim ljudima iz ULK-a koji bi bili spremni da rade zajedno s tobom? Molim te ovo ne shvatiš kao uvredu, nego kao dobrovoljnu sugestiju. Lično cijenim to što radiš samo bih volio da vidim više ljudi involviranih u sve to. Siguran sam da zajedno možemo mnogo bolje.

Safir

[quote=gomez]Sredstva su osigurana od sponzora.
Nastavljamo sa drugom fazom organizacije seminara.[/quote]
Hocete li objavljivati informacije na vasoj stranici? Ako niste
planirali, predlazem da koristite wiki za to (jer navlacimo raju
da se wiki vise koristi)…

ludi^sale i amr-ze su zaduženi za poslove vezane za stranicu.
Vidjet ćemo šta će se odlučiti u međuvremenu.

Naravno da nismo odustali od ovogodišnje organizacije seminara.
Prije nekoliko minuta su me ljudi iz Općine Zenica obavijestili da su sredstva spremna za transfer na naš bankovni račun. Ostalo je još jako mnogo posla, te svi oni koji misle da mogu da doprinesu organizaciji seminara neka se jave ovdje ili na mail.

Okvirno, mislim da će se seminar održavati 11.11. sa početkom u 11 sati ( :wink: ovo je još uvijek nepotvrđeno). Molim sve one koji su zainteresovani da uzmu učešće kao predavaci već sada počnu razmišljati o temama. Potencijalne kandidate ćemo kontaktirati mailom.

Sa poštovanjem,

Hvala Sapphire. Izvini molim te, ali ovu poruku nisam vidio do sada (ne znam kako mi se desilo da preskočim poruku).

U vremenu kada imamo manjak ljudi koji su spremni da rade na bilo kojim projektima na bilo kojem nivou svaka pomoć je dobrodošla. Nama nije bitno da li je čovjek koji je spreman da radi član ULK BiH-a ( ja se smatram članom ULK-a čak sam, ovaj put neopavdano, član jednog od odbora), GLUGZDK-a, LUG-a Trinidida i Tabaga dok može pomoći u organizaciji i pratećim projektima na seminaru. Sa obzirom na činjenicu da svako od nas ima svoje obaveze organizacija se najviše odvija kroz internu mailing listu GLUGZDK-a, a ovaj put u sve to ćemo uvesti i VoIP komunikaciju medju organizatorima (asterisk je nedavno instaliran za takve potrebe). Svako ko misli da može nekako da pomogne u organizaciji neka se slobodno javi.

Svakako se slažem da svi zajedno možemo učiniti mnogo više i nema razloga za bilo kakve uvrede. Lično smatram da je vrijeme bilo kakvog nezadovoljstva i rivaliteta na bilo kojoj osnovi i relaciji gotovo (iako me sadržaj nekog maila sa odbora prije nekoliko sedmica veoma zabrinuo). U organizaciji ZLS-a smo uvijek računali na pomoć ULK-a i svih njegovih članova. Ako se to do sada ogledalo samo kroz predavanja pojedinih članova ovog, našeg, Udruženja to ne znači da to tako mora i da ostane.

U nekoliko sljedećih dana sastavit će se lista stvari koje još trebaju da budu završene u organizaciji seminara i mislim da će ista biti objavljena na wikiju.

Još jednom pozivam sve one koji mogu da pomognu da se jave ovdje ili na mail.

Sa poštovanjem,

Oficijelni termin za 3. ZLS:

Subota, 2. Decembar 2006. godine
Seminar će se održati u velikoj sali Bosanskog Narodnog Pozorišta.

[quote=gomez]Oficijelni termin za 3. ZLS:

Subota, 2. Oktobar 2006. godine
Seminar će se održati u velikoj sali Bosanskog Narodnog Pozorišta.[/quote]
Mislis 2.Novembar 2006.godine ?

Moja greška, 2. Decembar 2006. godine. Editovao sam svoj post.
Malo smo morali pomjeriti radi organizacije.