Pozz
Imam problem sa konekcijom na suse 11 tj neznam kako da napravim konekciju!Koristim kablovski internet!
Jos jedan problem koji imam je: prije instaliranja linuxa imao sam xp i dvije particije jedna na kojoj mij e xp i druga koju sam namjenio linuxu!Medjutim instalacijom linuxa od te iste particije je nestao dio!Kad startam linux ne vidim uopste taj dio particije a kad startam xp ne mogu joj pristupiti tj cijela particija je okarakterisana kao RAW!
[quote=j45ko]Pozz
Imam problem sa konekcijom na suse 11 tj neznam kako da napravim konekciju!Koristim kablovski internet![/quote]
nađi yast, network setting, network devices DSL… tako nešto. Nemam sad tačne putanje, uglavnom provrti se po yast-u
Poenta je da kablovski internet kod nas uglavnom koristi PPPoE protokol koji se na Linux distribucijama obično nalazi pod DSL.
dok ne naletis na globalnet i pptp … gde mac svakog uredjaja koji se kachi preko modema mora biti registrovan kod njih…
e, procedura je da nazoves finu tetu, pitas je zasto ne radi, onda ti ona trazi wan adresu, nakon par minuta tabirenja, onda ti trazi mac adresu… e, kad joj das mac adresu, sacekas da ona uradi ‘cekaj, moram otvoriti new’, kada otvori new, ako nemas pptp client paket… snalazi se…