do prije dva dana sam kristio Ubuntu 8.10 upuco sam ga bio za dest radio ko zvrka i neki me djavo natjera da predjem na novu verziju i poceli su problemi.sve je bilo ok jendno dva sata i poslije nekoliko restarta pocecele su se javljat greske instaliro sa 9.10 sve je radilo medjutim sad imam problem posliije unosa logina i passworda umjesto desktopa pojavi se prozor od terminala i trazi neku komandu imal neko rijesenje sta treba da kucam da bi se pojavio desktop
pa podesi ga da radi ko zvrka
koja graficka, monitor, …etc…sta pokazuje u /var/log, mora nesta biti da mu fali da radi kao zvrka
lap top Aspire 5102 WLMi
amd turion 64x2
ati radeon xpress1100
1Gb DDR2
poslije unosa pasxorda i logina slika desktopa ostane i jos se pojavi prozor od console vjerovatno ima neka komanda da se to pokrene bilo bi zao da moram ponovo intalirat sa cd-a
koliko si energije istrosio mogao si odavno iznova instalirati
u tome i jest problem kad bi samo znao sta sam energije potrosio
[quote=villalobos]evo video
http://www.youtube.com/watch?v=TDk1C0Pdmdo[/quote]
mislim da je dizanje sistema ok jer kad u consolu kucam firefox ili synaptic otvaraju se prozori ali i dalje nemam desktopa znaci samo ono sto kucam otvara nadam se da ce neko desifrovat problem
Hmm, da možda nije do permisija nekih sistemskih direktorija?
Iz konzole CTRL+ALT+F1
sudo chmod 1777 /tmp
sudo chmod 0666 /dev/zero
sudo chmod 0666 /dev/null
Te eventualno obriši ‘gconf’ i slične direktorije iz /tmp.
a da ti slucajno nisi uklonio nautilus ili metacity mozda. neki problem sa compizom?
EDIT:
eo vidim da ti je neki lik stavio komentar na taj video
A što ne probaš napraviti novi user account da vidiš kako će se ponašati?
rijeseno hvala svima na pomoci
P.S.ako hoces zivjet bez problema otarasi se kompjutera
mozemo li znati kako si rijesio?
bio je neki problem sa gnome nije htio uopste da se lansira znaci opcija (seljacka) reinstaliro sam sa cd koalu
sad je sve ok upravo je sredjujem