Pozdrav svima!
Prije svega lijepo vas molim nemojte se ljutit što ovo pitanje postavljam na ovom mjestu (linuxaši), ali imam beskrajno dobra iskustva s ekipom na ovom forumu kada god mi zapne na linuxu.
Ovaj put mi treba pomoć u Windowsima.
Naime skinuo sam Borland c++ 5.5 free command line Compiler za Windows. Problem je što nemogu kompajlirat kod jer mi nemože uključit header fajlove. BCC55 sam instalirao (otpakirao) na F:\Moji programi\BCC55.
U Bin mapi sam napravio dvije datoteke bcc32.cfg i ilink32.cfg. To su konfiguracijske datoteke i u njima sam unio parametre točno prema službenim Borlandovim uputama. U bcc32.cfg se nalazi i definicija gdje se nalazi Include mapa.
Sve je to OK, al sad sam došo do velikog problema. Pokušavam testirat kompajler. Napišem jednostavnu Hello world aplikaciju tipa:
#include
using namespace std;
int main(){
cout<<“Hello world”<<endl;
}
Onda idem kompajlirat jednostavno prema službenim uputama naredbom bcc32 <ime_datoteke>.cpp
…a dobijem ovakvu poruku:
Borland C++ 5.5.1 for Win32 Copyright © 1993, 2000 Borland
prvi.cpp:
Error E2209 prvi.cpp 1: Unable to open include file 'iostream’
Error E2282 prvi.cpp 2: Namespace name expected
Error E2451 prvi.cpp 5: Undefined symbol ‘cout’ in function main()
Error E2451 prvi.cpp 5: Undefined symbol ‘endl’ in function main()
*** 4 errors in Compile ***
zašto nemože otvoriti iostream.h? Dali je možda problem (a nebi smio biti) što je operativni sustav Windows Vista, a ne XP ili 98, jer je ipak ovaj kompajler ranije nastao!
Pliz ljudi ako znate, imate ideju ili slična iskustva pomozite i molim vas bez ljutnje što ovdje tražim pomoć
Pozdrav!