Problem s instalacijom!

Pozdrav!
Konačno sam odlučio da instaliram Mandrivu Official Edition,i sve sam u BIOS-u podesio,mislim na CD-ROM boot, i nakon pokretanja CD-a,pritisnuo sam Enter na poruku da instaliram tj. upgrade,i par sekundi poslije instalacija je stala,i u lijevom uglu stoji poruka proceeding,please wait…Čekao sam “par” momenata(oko 5 minuta),instalacija nije dalje krenula. Moja hardverska konfiguracija je procesor Athlon 1700+,matična ploča MSI 6561 (745 Ultra),Samsung Hard Disk 20 GB,nVidia GeForce 4000 MX,PQI DDRAM PC 2100 (256 MB)Realtek zvučna karta integrisana,Asus DVD ROM,LG CD-RW.

Nemoj upgrade nego novu instalaciju, osim ako imas bitnih podataka.

Kad se pokrene CD nakon reboot-a,prvu poruku što dobijem je:press F1 for more options,i Press enter for install or upgrade.I nakon nekoliko sekundi na donjem lijevom uglu stoji poruka proceeding,please wait.I tako i ostane.Nemam opciju da izaberem samo install.Da nije neki problem u vezi BIOS-a,tj. dodatnog konfigurisanja BIOS opcija?

Koji ti je Chipset i koristiš li Serial ATA HD? Mandriva ima problema sa sata_nv modulom ako imaš
nForce chipset, ni meni nije htjeo …

Chipset je SiS 745, a HD je ATA…No,otkrio sam u čemu je problem,kad odstranim USB priključak na kojem je priključen miš,instalacija krene,no samo sa podrškom za tastaturu tj. samo nju mogu koristiti u toku setup-a za instalaciju.Izgleda da mi ostaje samo da kupim PS/2 miš…Hvala u svakom slučaju :slight_smile:

Ubuduce, imas nousb opciju kod startanja instalacije koja bi trebala da zaobiđe traženje za USB hardverom. :wink:

Tačno… postoji još jedna stvar kod ovakvih problema: bootaj sa drugog CDa, pa poslije zamijeni i stavi prvi.