Problem sa diskom zbog dualbota

Eh ovako istalirao sam drugu ubuntu 8.04 preko xpa na disk od 80gb… jednostavno sam uzeo onaj najlaksi nacin partionisanja, lijepo ono kursorom koliko ide na xp a koliko na ubuntu… i stavio sam mu 60gb na xp, a 20 na ubuntu… ali kad se sistem dize nigdje dualbota… ajd ja lijepo da i to rijesim nadem ono da se sredi to sa dualbotom preko ubuntu tj gparteda, to obavi i restarta racunar ali nista automatski opet starta, ajd ja ponovo restarta i esc… kad ono ima ubuntu i na moju srecu pojavi se i xp … ja da startam xp kad neki error pri startanju
i onda sam uradio sljedece… lijepo sam htio da dignem xp na novo… uradio sma sljedece, usao sam u xp i vidio da imaju tri particije od 60, 20 i ona mala swap particija… znaci isto kao sto sam u ubuntu instlaciji odvojio 60 za xp, 20 za ubuntu… i lijepo sam preko one od 60 nanovo digao xp… sve je proslo ok, udem na my computer stoji disk 60gb., ja se taman obradova extra… ali kad se to zavrsio… opet nema dualboota pri startanju… ajd ja opet ubaci cd od xpa da butam da vidim da nisam zezno sta onu particiju od 20gb kad ima i ono… isto sve 60,20 i jos ona treca mala… ajd ja nista ajd ponovo cemo ubuntu preko one od 20gb, kad ja u ubuntu i kod partionisanja kaoliko da ide na xp a koliko na ubuntu kad ono 60gb prostora se dijeli izmedu xpa i ubunta,ja se sjeba, a jos lijepo ispod toga stoji ime diska maxtor 80gb… nema nide onih 20gb :S:S:S:S:S

Disk je 100% 80gb nije samo sto pise u xp, znam prije nego sto cemo idic i jos sam jednom na windowsima provjerio… e sad postojili nacin da se ovo rijesi da dodem do linuxa ili barem tih 20gb

http://start.linux.org.ba/Dual_boot

evo rijesio sam i ovo. (Alen jaran koji mi je pomogao oko ovoga)
A evo u cemu je problem bio.
U instalaciji ubuntu-a napravio sam gresku prvi put, ponovo sam pokrenuo instalaciju da pokusam tu nesto napravit i uspio sam.
Kao i prvi put stavio sam za xp 30gb prostora a za ubuntu 50gb. Samo sto sam sad na onom dijelu kad pokaze windows xp particiju isao import.
Sve zavrsio uspjesno reinstalirao ubuntu, i pri startanju mi ima MS Windows XP i Ubuntu 8.04 , valjda je tu bio problem sto to prvi put nisam uradio.
Jos jednom hvala onim koji su pokusali pomoci u rjesavanju problema.

Ja sam se zeznuo pa nisam metnuo taj import XP :smiley:

reci mi kralju kako da onda nanovo instaliram linuxa, odnosno reinstallam :S