Problem sa DVD RW!

Pri pokušaju snimanja na blank dvd,u Brasero disc burner-u,odmah pri početku prženja,izbaci sledeću grešku i kasnije se ponaša kao da je optika “pustila dušu”,ne “osjeća” da je bilo CD ili DVD unutra.
BraseroGrowisofs stderr: /dev/scd0: pre-formatting blank DVD+RW…
BraseroGrowisofs stderr: :-[ MODE SENSE#2A failed with SK=1h/ASC=00h/ACQ=03h]: Input/output error
BraseroGrowisofs stderr: HUP
BraseroGrowisofs stdout: HUP
BraseroGrowisofs process finished with status 133
BraseroGrowisofs called brasero_job_error
BraseroGrowisofs finished with an error
BraseroGrowisofs asked to stop because of an error
error = 0
message = "no message"
BraseroGrowisofs stopping
BraseroGrowisofs got killed
Session error : unknown (brasero_burn_record burn.c:2653)
Ako je ovo zadnje tačno,molim preporuku za zamjenu,jer je ova Matshita UJ 850 S,na mom Asus F2HF laptopu,pravo smeće!

Jesi probao sa K3b-om?

dosta je davno bilo pa se tacno ne sjecam poruka,mislim da mi se ista svar desila…uglavnom,nisam mogao da przim cd-ove al jesam dvd-ove…pola godine mi je trajao taj isti przac kad je riknuo, srecom bio pod garancijom…zamijenio za isti, i taj me je sluzio dobro nekih 2.5 godine…ko ce im znat…

moj savjet ti je ako imas Windows pokusaj tamo, vidi da li radi! Meni je skoro isto tako kad sam krenuo DVD RW da sprzim izbacilo gresku, i poslije toga nije htio da przi DVD-ove jeste CD-ove al DVD-ove nikako, al ih je citao OK! Fino u servis i sva sreca pod garancijom je bio :smiley: ! :smiley: Dali su mi novi, radi super!

PS. Jest da je ovaj sto je riknuo u mjesec dana sprzio oko 250 DVD-ova :smiley:

Piraterija ili sirenje distro-a :slight_smile: ?

oboje po malo :smiley:

(filmovi, muzika, slike, backup, itd…) (mandriva, ubuntu, slackware, itd…)

Nema fajde,neće ni da čita ni da prži.I to se desilo dva dana po isteku garnacije.U zadnju godinu dana,kad sam snimao,nekad je htio,nekad nije.I što je još gore,ono što snimi,nakon dva mjeseca neće
da očita.Kanta mu se piše,pa kupovat’ drugi.