pocecu razmisljati da “visa sila” mi neda da se bakcem sa Linux-om.
Skin’o Mandrake 10.1 i FC test 3 davno ali nisam imao vremena da se poigram sa tim. Konacno malo vremena a i dobio sam par starih kompjutera iz firme.
Probam instalirati Mandrake - "ne moze prepoznati CD-ROM. Probam sa Fedorom - isti problem.
Ok, treba mi boot disk. Zagooglam i nadjem kako se pravi bootdisk - ali ne mogu nikako skontati kako to da trebam u docutils naci rawritewin.exe itd. jer toga nema na mojim instalacionim CD-ovima Confused
Kontaktiram prijatelja i on kaze da to postoji na CD i onda skontam da sam kreirajuci CD-ove izgleda nesto (citaj sve) pogresno uradio.
Kod mene na CD1 postoji SAMO jedan file:
Mandrakelinux-10.1-Community-Download-CD1.i586.iso
odnosno
FC3-test3-i386-disc1.iso
nista drugo.
???
kako da instaliram sa ovim sto imam ili je citav trud uzalud?
p.s. posto vec imam 10.1 - kakva je razlika (za nas pocetnike) izmedju 10.0 i 10.1 i isplati li se ganjati 10.1 ko vec imam 10.0?
.iso je samo imidž datoteka koja sadrži čitavu kopiju jednog cd-a i kad si to skinuo sa interneta treba pomoću programa za prženje da “spržiš cd” tj. izabereš opciju iso image ili sl.
[quote].iso je samo imidž datoteka koja sadrži čitavu kopiju jednog cd-a i kad si to skinuo sa interneta treba pomoću programa za prženje da “spržiš cd” tj. izabereš opciju iso image ili sl.
[quote].iso je samo imidž datoteka koja sadrži čitavu kopiju jednog cd-a i kad si to skinuo sa interneta treba pomoću programa za prženje da “spržiš cd” tj. izabereš opciju iso image ili sl.
Ja sam imao isti problem sa FC3, sve bio skinuo i sprzio na cd-ove i ne radi. E onda ti skinem novi ISO file sa drugog servera i promjenim cd-rom na tom starom computeru i sve radi kao munja.
2 afan: Moras te .iso fileove poprzit na cd (ne standardnom metodom , kao da preneses misem file u neri sa hdd-a na cd ), vec imas opciju za przenje ISO image-a. To nadji i onda ce te pitat koji .iso image da snima ti lijepo mu kazes koji i on ti to snimi na cd.