www.rpmseek.com
Koristi --nodeps parametar
i mogu ti reći da DBDesigner za Linux izgleda očajno, nije ni nalik onom za Windows. Šta ćeš, Kylix aplikacija.
[quote=vedran]www.rpmseek.com
Koristi --nodeps parametar
i mogu ti reći da DBDesigner za Linux izgleda očajno, nije ni nalik onom za Windows. Šta ćeš, Kylix aplikacija.[/quote]
Posto ga instaliram preko YaST-a onda ne upisujm parametre. No, tokom instalacije, kada mi javi da mi treba libborunwind.so.6.0 imam opciju da ga ipak instaliram (“na svoj rizik” :)) bez ovoga. Mislis da je to ok?
Ne znam kako izgleda na Linux-u, ali na Windows-u (imam Win verziju instaliranu na drugom kompjuteru) izgelda pristojno. Ja i dalje koristim phpMyAdmin i Mascon, ali mi je ovo dobro za kreiranje a ne odrzavanje MySQL DB.
Medjutim, nesto mi se desilo sinoc sto ne razumijem. Napravio sam jednu malu tabelu, pomocu DBDesigner-a napravio Query - za koji dobijam gresku i u phpMyAdmin i u Mascon-u:
CREATE TABLE peticija_BosDubica (
peticija_id INTEGER(8) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
ime VARCHAR(45) NULL,
grad VARCHAR(45) NULL,
drzava VARCHAR(45) NULL,
email VARCHAR(45) NULL,
datum DATETIME NOT NULL DEFAULT 0000-00-00 00:00:00,
komentar TEXT NULL,
grad_original VARCHAR(20) NULL,
telefon VARCHAR(16) NULL,
ipadresa VARCHAR(16) NULL,
peticija_status ENUM(0,1) NULL DEFAULT 0,
PRIMARY KEY(peticija_id),
INDEX peticija_index1(peticija_status)
);
Greska je:
[quote]MySQL said:
#1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-00 -0000 :00 :00,
komentar TEXT NULL ,
grad_original VARCHAR([/quote]
?!?!?
IMa li ko kakav prijedlog programa za kreiranje DB?
[quote=IceBreaker]MS Visio 2003 :baeh: pa zasto ne koristis phpmyAdmin za kreiranje tabela?
Pozdrav
Ice[/quote]
Lose sam se “odrazio”
DBDesigner mi se svidja sto lijepo pokazuje povezanost tabela, grafiku, struktiru DB, veze, PK… sto mogu imati svu DB ispred sebe “na papiru”.
Ovo mi se svidja: http://www.afan.net/bhw/dbdesigner.gif
Ne, trebaš naći na rpmseek odgovarajući rpm, instalirati ga iz konzole sa --nodeps parametrom, pa onda instalirati DBDesigner.
Poslao bih ti screenshot ali nemam ovdje. Ukratko fontovi su skroz pobrkani, tema je očajna, i sve je sporo jako.
[quote]MySQL said:
#1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-00 -0000 :00 :00,
komentar TEXT NULL ,
Imaš razmake između crtica u datumu. Ne smiju biti razmaci.
Pa nemoj ga instalirati preko Yasta :mrgreen:[/quote]
I ti se meni svidjas:D
Ne, trebaš naći na rpmseek odgovarajući rpm, instalirati ga iz konzole sa --nodeps parametrom, pa onda instalirati DBDesigner.[/quote]
Ok. Potrazicu opet. Ali juce nisam nasao nista. Iglavnom se “javlja” kao dio nekog drugog programa - koji opet nisam mogao naci za SuSE9.2
Poslao bih ti screenshot ali nemam ovdje. Ukratko fontovi su skroz pobrkani, tema je očajna, i sve je sporo jako.[/quote]
Mene za sada jedino buni sto query kreiran u njemu “ne radi” u phpMyAdmin-u?!?!?
[quote=vedran][quote]MySQL said:
komentar TEXT NULL ,
Imaš razmake između crtica u datumu. Ne smiju biti razmaci.[/quote]
query je kopija sta je DBDesigner napravio. Zato me ovo i buni. Provjerio sam i “space” i u sustini ne postoji u query-ju, mada ga “Error” pokazuje?!?!
Nego, imas li kakav prijedlog (osim MS Visio 2003 :D) za ove potrebe?