Skin’o sam FF 1.5 RPM > klikn’o na “Install Package with YaST” > otvorio se YaST > Search "Firefox > oznacio sam taj novi paket > klikno na Accept > upitan “More Install” or “Finish” > klikno na “Finish” > YaST SE IZNENADA JEDNOSTVANO ZATVORIO > nova verzija FF-a se nije instalirala ?!?!!??
U cemu grijesim?
javljam se koristeci lynx jer NESTO MI JE &^&%&(%^^& SuSE pa vise nemogu podici xwin??? instalirao sam FireFox pomocu terminala (rpm -U MozillaFirefox 1.5xxxxxxxx itd) i radilo mi fino. Onda sam instalirao nekoliko “extensions” (web developer, collorZilla, MyIP, …) i onda sam zatvorio FF i pokusao ga ponovo pokrenuti - nije htio. U jednom od pokusaja da ga otvorim dobijem poruku da ga ne mogu otvoriti jer je vec otvoren (!!!) i da prvo moram zatvoriti postojeci FF il restartovati system. Izabrah ovo drugo i - evo men na lynx-u (&%&^$*^%&)
sta sam to zafrkn’o?
Probaj iz konzole izbrisati firefox pa ga ponovo instalirati. Pogledaj na bugzili ima li firefox problema sa tim ekstenzijama koje si instalirao. Ja koristim Firefox 1.5.0.3 sa par ekstnezija (ni jednom koju si ti nabrojao) i radi super. A nisi jedini koji se žali na 1.5 verziju.
Mozes ga izbrisati i preko Yast-a ako neznas preko konzole kao ni ja, ako ti je suse 10.0 onda zajedno sa Firefoksom skini i prijevod, poslije ces imati problem jos sa jednim produzetkom ili ekstenzijom za prijasnji firefox njega moras izbrisati nemam pojma gdje se nalazi jednom sam to radio. Ako mozes skini Suse 10.1 i neces imati tih problema Ali ti se javljaju naravno drugi problemcici.
(&%$%&@#%$$# po 4-ti put pisem ovu porku u lynx-u, uvijek mi se obrise **&^%*^&)
obrisao sam firefox pomocu yast-a. reboot-o sam komp ali nista novo.
kada sam pokusao da startam x win (startx, jel’ tako?) dobio sam, izmedju ostalog, ovo
(EE)
No devices detekted
XIO: fatal IO error 104 (connection reset by peer) on X server “:0.0”
mozda ce ovo sta pomoci: prije nego sto se sve ovo desilo, napravio update pomocu YaST-a. Skin’o sam sve sto je obavezno i sto su preporucili. Posto sam zadnji put napravio update prije nekoliko mjeseci bilo je toga :). No, update je prosao bez ikakvih problema ili konflikata. Nakon update-a sam htio napraviti update firefox-a - i tad je sve krenulo niz stranu
[quote]WW) The NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro GPU installed in
(WW) this system is supported through the NVIDIA Legacy
(WW) drivers. Please visit
(WW) http://www.nvidia.com/object/unix.html for more
(WW) information. The 1.0-7676 NVIDIA driver will ignore this
(WW) GPU. Continuing probe…[/quote]
Izgleda da si updatovo nvidia drajver a nisi smio (jer tvoja kartica više nije podržana njime)…
[quote=vedran][quote]WW) The NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro GPU installed in
(WW) this system is supported through the NVIDIA Legacy
(WW) drivers. Please visit
(WW) http://www.nvidia.com/object/unix.html for more
(WW) information. The 1.0-7676 NVIDIA driver will ignore this
(WW) GPU. Continuing probe…[/quote]
Izgleda da si updatovo nvidia drajver a nisi smio (jer tvoja kartica više nije podržana njime)…[/quote]
\
nije to bas tako jednostvano za mene k’o sto mislis!
lakse ce mi biti instalirati SuSE 10.1 nego ovo popravljati, samo ne znam kako da spasim stvari koje imam na kompjuter
da li je moguce napraviti Update sa 10.0 na 10.1 - i da mi automatski prepozna karticu i instalira potrebno?[/quote]
uzmes recimo knoppix, na njemu ima k3b, przi sta ti treba…
uzmes knoppix, napravis particiju (vazda imam prostora - ili jednu particiju za backup) formatiras, mountiras, prebacis sve sa suse particije na novokreiranu…
čak možeš da ubacis jos jedan HDD, pokrenes live i snalazi se, rjesenja je “mali milion”, mojne žurit sve se može saburli riješiti…
[quote=afan]nije to bas tako jednostvano za mene k’o sto mislis!
:)[/quote]
Za početak, ako ne koristiš 3d mogućnosti možeš vratiti free driver. Otvori /etc/X11/xorg.conf kao root, nađi
Driver "nvdia"
i umjesto toga stavi
Driver "nv"
Ovo se da i iz yasta uraditi ali mislim da je ovako lakše. Kasnije ako htjedneš možeš probati instalirati 3d drajver sa onog linka što je stavljen u logu.
[quote=afan]lakse ce mi biti instalirati SuSE 10.1 nego ovo popravljati, samo ne znam kako da spasim stvari koje imam na kompjuter
da li je moguce napraviti Update sa 10.0 na 10.1 - i da mi automatski prepozna karticu i instalira potrebno?[/quote]
Trebalo bi to da radi, ali ako je OpenSuse 10.1 onako slabo testiran kao što je bio 10.0 ja se ne bih pouzdao u to.
Ja bih recimo preporučio instalaciju OpenSuse-a za jedno 1-2 mjeseca, za svaki slučaj, nek oni prvo poprave (eventualne) bugove.
Sličan savjet je (nažalost) važio i za SuSE 10.0 i 9.3; Negdje usput su izgubili QA te sve više liče na neke druge distribucije (Vedran zna koje :-p :-p)