Problem sa instalacijom red hat i 9.0 i fedora 3

[color=blue]:smiley: Zdravo svima
Upravo sam prije par dana kupio od lugbih-a neke distribucije linuxa. Prvi put instaliram linux pa kad sam naisao na neke problemcice nisam znao kako da ih rijesim. Skoro na svakom CD-u fali neki paket prilikom instalacije. :cry: Installer mi kaze da je vjerojatno ostecen cd. Kako god. Kada instaliram suse ili neku drugu disttribuciju ja mogu izabrati opciju skip da nastavim dalje bez instalacije tog paketa koji nedostaje. Ali u RH ili Fedori to ne mogu. Jedina opcija mi je da ponovo pokusam potraziti taj paket na cd-u. I ja to izaberem i on opet prijavi gresku i opet sa jednim izborom: da ponovo pokusa potraziti paketic. I opet izaberem i on opet, a ja opet, a on opet, a ja opet, a on opet, a ja opet,a ooooon ooopeeet…
Postoji li neki nacin da se ovo izbjegne pa da ne instaliram ono sto nemam na cd-u (ili imam ali je izgrebano) ili moram imati cd cist ko suzu. Kada instaliram Fedoru nedostaje mi OO.org. Mislim, ako mi se instalira linux ja lako mogu dodati poslije Open Ofice kad ga imam na cd-u. Jos sam pokusao za vrijeme instalacije ubaciti taj cd sa oo da sa njega instalira ali on prepozna “prevaru” i izbaci mi gresku da to nije instalacijski cd.[/color]

Postoji li neki nacin da se ovo izbjegne pa da ne instaliram ono sto nemam na cd-u (ili imam ali je izgrebano) ili moram imati cd cist ko suzu.

moras - :wink:

Ako si dobio od ULK neispravne CDove, javi se osobi koja ti je prodala Cdove i dobices nove besplatno. Nadam se da si u Sarajevu.

v.s, probaj zamjeniti cd-rom ako imas pri ruci, vjerovatno je do njega…vec poznat problem pogotovo ako je x24 brzine.

Postoji li ikakva mogucnost da dva cd citaca nisu ispravna?

Jesam u Sarajevu ali tu osobu koja mi je prodala cd-ove nikako ne mogu naci kod kuce. Tel. zvoni i zvoni… I ti si me vidio u Nedjelju sam dosao u UNITIC i kupio brdo instalacija.