Imam Laptop HP 6715S , AMD Sempron 3600+ , ATI x1250 , 1GB Ram-a.Pokusao sam instalirati podosta Distribucija i kod svake dobijam neke greske.Kod Ubuntu-a dobijem prvo poruku o nekom MP-BIOS bug-u , i onda instalacija dodje do jednog dijela i samo stoji.Kod Debian-a isto.
Sta mogu uraditi da bi instalirao Ubuntu ?
[quote=Method Man]Imam Laptop HP 6715S , AMD Sempron 3600+ , ATI x1250 , 1GB Ram-a.Pokusao sam instalirati podosta Distribucija i kod svake dobijam neke greske.Kod Ubuntu-a dobijem prvo poruku o nekom MP-BIOS bug-u , i onda instalacija dodje do jednog dijela i samo stoji.Kod Debian-a isto.
Sta mogu uraditi da bi instalirao Ubuntu ?[/quote]
- checkiraj CD (da vidiš jel spržen kako treba)
- probaj safe graphics mode
- probaj ubuntu 7.10, mandriva 2008, openSUSE 10.3
ps:
dobijem i ja poruku o MP-BIOS, al ne hajem… ako nećeš da ti se to prikazuje stavi noapic nolapic prilikom boot-a (u kernel liniju)
[quote=nidla][quote=Method Man]Imam Laptop HP 6715S , AMD Sempron 3600+ , ATI x1250 , 1GB Ram-a.Pokusao sam instalirati podosta Distribucija i kod svake dobijam neke greske.Kod Ubuntu-a dobijem prvo poruku o nekom MP-BIOS bug-u , i onda instalacija dodje do jednog dijela i samo stoji.Kod Debian-a isto.
ps:
dobijem i ja poruku o MP-BIOS, al ne hajem… ako nećeš da ti se to prikazuje stavi noapic nolapic prilikom boot-a (u kernel liniju)[/quote]
Ma nije do CD-a , probao sam nekoliko distribucija.OpenSUSE nece , Ubuntu 7.10 isto nece , dodje do nekog dijela ja mislim Running User Scripts ili tako nesto i samo stoji.Na nekim sam forumima vidio da se isto raja zale zbog slicnih problema i to isti model laptopa , pa sam predpostavio da je nesto do njega.
[quote=Method Man][quote=nidla][quote=Method Man]Imam Laptop HP 6715S , AMD Sempron 3600+ , ATI x1250 , 1GB Ram-a.Pokusao sam instalirati podosta Distribucija i kod svake dobijam neke greske.Kod Ubuntu-a dobijem prvo poruku o nekom MP-BIOS bug-u , i onda instalacija dodje do jednog dijela i samo stoji.Kod Debian-a isto.
ps:
dobijem i ja poruku o MP-BIOS, al ne hajem… ako nećeš da ti se to prikazuje stavi noapic nolapic prilikom boot-a (u kernel liniju)[/quote]
Ma nije do CD-a , probao sam nekoliko distribucija.OpenSUSE nece , Ubuntu 7.10 isto nece , dodje do nekog dijela ja mislim Running User Scripts ili tako nesto i samo stoji.Na nekim sam forumima vidio da se isto raja zale zbog slicnih problema i to isti model laptopa , pa sam predpostavio da je nesto do njega.[/quote]
probaj ono safe graphics mode pa prati poruke…
I svakako probaj ono što je nidla spomenuo, editovati boot opciju i dopisati na kraj noapic nolapic acpi=off.
Probao sam sve sto ste rekli , i nista.
Dodje do dijela Running local boot scripts i ne ide dalje.
www.mandriva.com
Još jedan savjet - koliko dugo si čekao na tom dijelu? Probaj pustiti jedno 10ak minuta (moguće da ima problema sa inicijalizacijom nekog komada hardvera).