Problem sa konekcijom

Poz svima :smiley:

Evo sada sam pokusao da prikljucim konekciju na dva kompa preko Switchera.Na jednom kompu mi je Windows XP,a na drugom Linux Fedora 15.

Kada prikljucim konekciju sa switcherom na Windows XP,radi,a onda poslije toga dodam konekciju na Linux Fedoru 15 i konekcije nema.Samo je na Windows XP.

Zna li neko kako da ovo namjestim? :smiley:

pppoe ? :slight_smile:

i mene to interesuje, jer ako je na BitchNET-u onda nema vise simulantnih sesija, pa mora modem u routed mode stavit! :smiley:

on koristi Telemach

onda mora postaviti jednu masinu kao router

vidoviti amar! :smiley:

Da,koristim Telemach.

Pazite,ne koristim ruter,nego switcher,da bi imao konekciju opet moram kabal ukljuciti :stuck_out_tongue:

Pa ako zna neko moze li to na telemachu,neka mi malo objasni kako da uspostavim konekcija na dva kompa :smiley:

Koliko ja znam, Telemach pribiljezi MAC adrese kartice koja se kaci tako da ne znam dal ces moc na dva racunara ako ti je od bilo kojeg MAC zabiljezen kod Telemacha. Rjesenje koje sam ja imo za taj problem je da sam uzeo router i nazvo telemach te izdiktiro MAC od routera. To je bio happy end.

Samo da znaš da je ispravan termin switch a ne switcher :slight_smile: Bez uvrede :slight_smile:

das 10KM kupis neku mreznu kartu, ubacis u jedan od racunara, na jednu stavi NET; sa drugom povezes drugi racunar :smiley: i eto :slight_smile: xD

@adioe3

Da,pribiljezi Mac adresu :stuck_out_tongue:

@vedran

Ok je :smiley:

@nedim.bfo

Mogu i to uraditi :smiley:

Usput,saznao sam da na telemachu ne mozes koristiti switch,samao ruter :stuck_out_tongue:

Hvala vam na pomoci :stuck_out_tongue:

Ja sam to neki dan riješio tako što sam router postavio na stalnu konekciju.

Smije li se klonirati mac adresa. Postavis na fedori mac adresu kao ona koju biljezi tvoj provider.

Ma router opalis, nek pravi konekciju sa ISPom a onda ovamo klijenti rade u rahatluku :slight_smile: Kod mene su nakaceni dva laptopa, dva mobitela i ps3 + ako neko dodje eno mu wireless i pass pa nek’ surfa :slight_smile: