Problem sa live cd mandriva 2006!

Skinuo sam sa bihnetovog servera File: Mandriva-Linux-Free-Live-2006-CD.i586.iso i sprzio na cd kao image fajl.Prilikom bootanja sve je islo normalno do grafickog okruzenja koje se trebalo pojaviti a nije se pojavilo.Ostao je samo crn ekran sa nekoliko crta raznih boja i jedno bljestavilo boja na vrhu i dnu ekrana sa kursorom(strelicom) u nekoliko boja.Iso fajl sadrzi sljedece: isolinux direktorij,livecd.sqfs,(boot.cat,initrd.gz,isolinux.bin,isolinux.cfg,livecd.msg,mediacheck,vmlinuz)–>sve u isolinux direktoriju.Takodjer sa njihovog servera se nudi da skinem neki fajl Mandriva-Linux-Free-Live-2006-CD.i586.md5.asc koji neznam cemu sluzi i da li mozda i gdje trebam njega snimit na cd ako je u tome problem zasto nemogu podici graficko okruzenje???CD sam snimao najsporijom brznom od 4x a nisam imao problema sa ostalim live cd distr kao ubuntu,knoppix.

Fajl MD5 ti služi da provjeriš da li si ispravno skinuo onaj prvi fajl (ISO). Iz Linuxa, uđeš u direktorij gdje si skinuo fajl i kucaš md5sum -c imefajla.md5.asc

Što se tiče grafike probaj uraditi Ctrl+Alt+F1 pa se logiraj kao root, kucaj init 3 zatim drakconf pa probaj podesiti grafiku (npr. probaj smanjiti rezoluciju ili promijeniti drajver). Kad završiš podešavanje, kucaš init 5 da opet startaš grafiku.

Hmmm provjerio sam sa md5sum i iso fajl je u redu.Ali pri kucanju ctrl+alt+f1 nista se ne desava sem sto se onaj krizic tj kursor izgubi a slika ostane ista tj razlivene linije nekiolko boja sa crnim ekranom na sredini.

Probaj ovako: prilikom starta sistema sa CDa pritisni F1 (šta već piše da pritisneš za “more options”) i kucaj live 3

Onda možeš probati onu proceduru koju sam opisao iznad

Ma kakvi nema svrhe da pritiscem ista pa ni f1 jer prilikom bootanja i ispisivanja poruka da je sve OK odmah me baca na taj crni ekran.Medjutim primjetio sam da prije pojavljivanja Mandriva plavog ekrana pojavi se crn ekran sa porukom:Could not find kernel image.Bootin… i onda ja pritisnem enter na sta krene sa testiranjem i podizanjem sistema( tj mountanja cdorom-ova,kreiranja swapa itd).Jel imas vedrane msn da ostanemo tako u kontaktu jer sam sad na msnu??