Problem sa login ekranom na wirelessu

Veliki pozdrav linuxašima!

Imam sljedeći problem:

Trenutno imam instaliranu Mandrivu 2007.1 i pokušavam da se spojim na wireless mrežu od jedne firme od koje sam dobio username i password. Driver za wireless sam uredno instalirao (Realtek 8187B) i mreža se podiže pomoću skripte.

Problem je sljedeći: kada pokrenem Firefox ili Konqueror dobijem login ekran od kompanije gdje treba ukucati username ili password koji sam dobio. Uradim to i ponovo dobijem isti taj login ekran. Ista stvar na windozama radi besprijekorno, ali meni treba Linux.
Pokušao sam da očistim cache od Firefoxa (to sam vidio na nekom od foruma), ali ne pomaže.

Da li neko zna u čemu je problem i šta treba da uradim da bih prošao login ekran?

Pokusao sam i sa DHCP-om i sa fixnim IP adresama (postavke iz windowsa) ali ne pomaze.
Kada pogledam statistike paketa svi paketi su dropped.
da nije neki problem sa security-jem?

[quote=kalac]Pokusao sam i sa DHCP-om i sa fixnim IP adresama (postavke iz windowsa) ali ne pomaze.
Kada pogledam statistike paketa svi paketi su dropped.
da nije neki problem sa security-jem?[/quote]
…a jesi li obratio paznju na proxy ( ako ga imas ) postavke u mozili …

poz

Prečešljao sam postavke u windowsima… Proxi se ne koristi. Rebootaću u mandrivu, pogledam pa javim kakva je situacija kad se vratim na windoze

nope i tamo je proxi isključen znači potpuno identično kao na windowsima

Jesil probao rucno staviti DNS od svog provajdera?

Može biti da taj login ekran aktivira neku ActiveX kontrolu koja ti omogućuje daljnju konekciju. Možeš li se konektovati iz Windowsa sa Firefoxom?

Mogu se spojiti iz svih browsera na Windowsima. Elem, više se ne nalazim na toj lokaciji i ne koristim tu vrstu konecije, tako da više i nisam u stanju da testiram prijedloge koje šaljete.