Problem sa misom

SuSE 8.2 tek pocetkom aprila u prodaji.
Ali nevjerujem da Red Hat nema midi programe, nego predpostavljam da ih nisi pronasao. Otvori X -term ili presaltaj na jednu od konzola sa str alt F2 prijavi se utipkaj jedan od imena ovih programa sa dodatkom –help . Na primjer: kmid --help ako ti na ovu komandu nesto " izađe onda ti je program instaliran i mozes ga direktno iz terminala pokrenuti. U protivnom ti se javlja poruka poput ove : program comand not found
Najbolje da nabavis Knjige koje dolaze direktno sa Distribucijom jer sa njima najbolje učiš, to ti ja garantujem. I kad ih nabavis pozabavi se sa konzolama tj. x-terminalom i treniraj sa njim jer to ti je LINUX u pravom smislu riječi.
Jel tako kk ?
A kad naučiš pokretati razne programe iz terminala onda učiš sam da programiraš kao npr:
yes vala bash#
Eto , nedaj se
:alien:

SuSE 8.2 dobio danas na posti al kasno sam dosao sa posla pa nisam uspjeo da dignem paketic. Pogledaj www.linuxbutikken.no (Norveska) i vec je u prodaji nekoliko dana…
Pozdrav

Sve je to super, fina im je strana, jos kad bi co’jek znao norveski… gdje bi mi bio kraj :smiley: :lol: :smiley:
pored naseg, njemackog, engleskog, francuskog i satrovackog vise ne znam koji jezik pricam i koji jezik dijete ucim :cry:

Ovo nema veze sa ovom temom al morao sam da napise jer sam se valjo od smjeha… Pita jedna plavusa drugu plavusu: "Koje je pravilno: Irak ili Iran? " - Sta rade dvije ciganke na Olimpijadi? Smrde na sto metara. hehehhehe