Prilokm pokusaja instalacije bilo koje novije verzije ubuntua slika mi zatitra na monitoru, koristim neki stari monitor 17" crt, dali ima neka finta po pitanju toga, grafika je ati radeon 9600pro, kad prikopcam lcd monitor radi sve bez proglema
ima, moraš mu unijeti korektan hsyn vsyc u xorg.conf i restartaš gdm
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
npr.
Section "Monitor"
Option "CalcAlgorithm" "XServerPool"
DisplaySize 338 270
HorizSync 30-81
Identifier "Monitor[0]"
ModelName "SAMSUNG SYNCMASTER"
Option "DPMS"
Option "PreferredMode" "1280x1024"
VendorName "SAM"
VertRefresh 43-75
UseModes "Modes[0]"
EndSection
Jesi li siguran da će to raditi? xorg.conf se više ne koristi.
http://www.dbaranski.net/content/ubuntu-810-hal-fdi-files-replace-xorgconf
@dj_amil: Moraš pokrenuti Gnome Display properties (u terminalu kucaj gnome-display-properties ili ga nađi u menijima) i tamo naštimati rezoluciju.
Jesi li siguran da će to raditi? xorg.conf se više ne koristi.[/quote]
kod mene radi, jeste da ga nema po defaultu, ali kad se stavi onda ga X koristi (ja to tako upravo sad radim)
Ali dali ja mogu pokrenuti konzolu pdmah na pocetku pri prvom prikazivanju instalacionog menija
Probaj koristiti “failsafe” opciju da bi dobio upotrebljivu rezoluciju i pokrenuo konzolu.
uspio sam instalirati , al sad imam problem sa netom, tj konekcijom, u pitanju je kablovski hs provajder, sve sam ustimao tamo kako bi i trebalo al nikako ne prolazi, e sad imal i tu neka finta?
Šta koristi HS za konekciju? Ako je pppoe, otvori konzolu i kucaj sudo pppoeconf
Ako je VPN, pogledaj teme na forumu za Globalnet.
isao sam na sudo pppoeconf al nista samo dodje do 100% i tako stoji
joj i meni se to dešavalo, ncurses zakuca, probaj uraditi maximaze/restore prozora terminala, malo je čudno ali tako sam dolazio do sljedeće slike