Radio je normalno out of the box, nakon 200mb update-a poceo je da ledi na bootanju.
Digne logon screen, ukucam user name i pass i samo zakuca, nekada se pojavi sat a nekad ni to , mogu micat kursor i to je to.
Da eliminisem sve probleme vezane za efekte, pogasio sam screenlets i ostalo sto sam podesavao.
U konzoli kod kopiranja fajlova sa istog usera izbaci kao da nisam owner fajla, prebacim sa roota permisije na 777 ali ne rjesi gornji problem.
Otvorio sam novog usera, podesio sve kao na prethodnom nakon drugog restarta isti problem.
Jedino mogu da se logujem na fail safe gnome sesiju.
Neki hint?
Imam i par stucavica sa samim laptopom ali sam nasao tutorial na
http://ubuntu-virginia.ubuntuforums.org/showthread.php?t=781966&highlight=HP+6720
probaj reinstalirat 8.04 kad je instaliras kucaj u terminal update-manager -d ipredji na na beta 8.10 malo mu treba vise vremena da digne sistem al je ok radi
jutros sam instalirao kde i radi normalno, kao da neka start up skripta pravi problem, gasio sam sam bum aplikacijom servise al dzaba…
izgleda da je “one of those things”
Veselica u nastavku… KDE je slomio laptop sa performansama… ovo iskustvo postaje vistoliko, stavio sam 2gb al opet zatrza bez nekog posebnog razloga, resetovao sam na default i radim od pocetka … korak po korak.
P.S. Firefox 3 ima defaultno upaljen ip v6 sto dovodi do toga da otvaranje stranica zastopa… gasi se u about:config -> network.dns.disableIPv6 … odnosno stavlja se na enable
Meni se je desavalo da kad skinem sve update da nece nikako da se starta.Novi kernel mi pravio probleme.Vratio se na stari kernel i rijesio problem.
Kao sto sam i sumnjao neka je skripta pravila problem lm najbezbolnije rijesenje je
Ctrl + Alt + F1
sudo rm -rf .gnome .gnome2 .gconf .gconfd .metacity
Ctrl + Alt + F7
jedan log off i to je to
-medjutim i dalje se stvar ponavlja cim bilo kakavo podesavanje uradim a tice se gnome-a, obrisao sam ga totalno, danas instalirao ponovo pa cemo vidjeti …