Problem sa zvucna karta

Ubuntu 9.10 linux. Nasao mi je drivere od zvucne. Ali nema zvuka uopste, sve sam pojacao i instalirao gnome alsa mixer i sve ali nsita.
Laptop je HP Compaq CQ61. Cuo sam kao da ima problema ovaj laptop sa zvukom na linuxu. pa ako neko moze da mi pomogne da rijesim ovaj problem?
Unaprijed Hvala!

Ima li zvuka preko slušalica? Ako ima onda ti ne radi izlaz na jack, što se i meni dešavalo na HP laptopu. Probaj ovo:
Otvori terminal i kucaj: sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf i na kraj fajla dodaj:
options snd-hda-intel model=laptop

pod uslovom da ti prijavljuje intel zvučnu karticu što ćeš provjeriti sa: lspci | grep -i audio
Meni ta komanda ispisuje 00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)

Ili kako meni često kažu google je tvoj prijatelj. Tvoj problem samo treba zagooglati: http://tinyurl.com/yck8g5v

Hvala.

Sa slusalicama moze. I prije nego sto sam ono zalijepio preko gedita, ali preko zvucnika laptopa nece. I resetovao sam i nece. Ti kazes da mi ne radi jack i da se je i tebi desavalo. Moze li se taj problem rijesiti? i kako ako nije problem.

Hvala

E evo napravio sam, nasao sam na nekom forumu objasnjenje. Pise da probam i ovo ubacit:
options snd slots=snd-hda-intel
options snd-hda-intel model=hp-m4
alias snd-card-0 snd-hda-intel
options snd-hda-intel enable_msi=1

ubacio resetovao i radi.
Hvala ti na uputama.

[quote=kuleedo]E evo napravio sam, nasao sam na nekom forumu objasnjenje. Pise da probam i ovo ubacit:
options snd slots=snd-hda-intel
options snd-hda-intel model=hp-m4
alias snd-card-0 snd-hda-intel
options snd-hda-intel enable_msi=1

ubacio resetovao i radi.
Hvala ti na uputama.[/quote]
Pa kad klikneš na link koji sam ti dao otvoriš prvu ponuđenu stranicu iz pretrage i tu je uputstvo za tvoj laptop.
Google je čudo. :wink:

I sam sam sinoc podesavao zvuk na svom laptopu Emachines. Imao je zvuk na slusalicama ali ne i na zvucnicima.

Ja sam problem rjesio tako sto sam u GNOME Alsa mixer iskljucio kvacicu sa External Amplifier