Problem sa zvukom na linux mint

e ovako novi sam u linuxu i od kad sam ga instalirao ( ima 3-4 dana) nemam zvuka na njemu a zvučnici su uključeni i ja mislim da su codeci skinuti sami od sebe ali neznam zašto nemogu da čujem zvuk pa ako ima neko ko bi mi mogao pomoci bio buh mu zahvalan

pokreni iz konzole “alsamixer” pa pojacaj sve kanale te vidi da koji od njih nije mutiran!

PS. koja distribucija :smiley:

[quote=nedim.bfo]pokreni iz konzole “alsamixer” pa pojacaj sve kanale te vidi da koji od njih nije mutiran!

PS. koja distribucija :D[/quote]
distribucija je valjda linux ubuntu 9. 04 mislim da je baziran na njemu a ovo alsa mixer sam otvorio i neki su pojačani al neke i da hoću nemogu al opet nema zvuka tako da mislim da treba drugo rješenje

cuju li se sistemski zvukovi, ili trebas samo muziku osposobiti?

nečuje se ništa a da je samo do muzike bilo bi do codeca jel tako al problem je što ja ništa nečujem, partizanka mi je dosta pomagala oko ovoga al nismo uspjeli naći rješenje pa evo možda neko ovdje pomogne

Ne možemo napamet lupati šta je, a šta nije, prvo se mora ustanoviti koji je hardware + zagooglati da li je podržan od kernela.

sudo lspci -v

http://wiki.linux.org.ba/Sudo_lspci

Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)

Ovo mu je audio.Nasli smo par rjesenja na nekim forumima ali nije nista pomoglo a radi se o dodavanju par linija u alsa-base.conf fajlu