Od kad sam promjenio password za dial-up konekciju za bihnet na slackware-u 10.1 sa xfce grafickim okruzenjem imam problema sa konektovanjem.Pass sam promjenio na nacin da sam sa pico editorom usao u wvdial.conf dodao samo jedno slovo na stari pass isao na ctrl+x pa yes pa enter i sacuvao promjenu.Medjutim od kad sam to uradio vise nemogu se konektovati na bihnet neznam zasto a pise mi sending password (password) i sljedeca greska:pppd daemon has died exit -code 10.Da li treba izvrsiti jos neku promjenu i sta da radim da bi se mogao opet konektovati na net.Hitno mi treba.Hvala svima.
ček sec, de mi samo reci jel se konektuješ iz konzole sa wvdial ili ima neki gui na xfce-u koji koristi wvdial, i haj još ovo uradi pa vidi jesi li ga promijenio (password) cat /etc/wvdial.conf, ako si mogao prije promjene passworda na net trebaš moći i poslije toga…
ps:
koliko puta si probao sa novom šifrom da se konektuješ (samo mi nemoj reći da si jednom), nekada neće iz prve da se uspostavi veza…
koji je modem (serijski, pci)?
jesi li možda probao pppconfig?
Da konektujem se iz konzole sa wvidal,a sa novom sifrom sam probao vise puta uzastopno da se konektujem i nemoze.Pogledat cu taj cat /etc/wvdial.conf a jos me zanima i kako se iskljuci automatski redial,jer imam problema s njim?modem je U.S Robotics externi koji normalno radi.
Mmmm, možda je glupo pitanje, ali da li si prvo promijenio password preko bihnetovog web interfejsa?
(shit happens, lol)
Da promjenio sam password preko bihnetove stranice ali sa drugog racunara a ne tog.Zasto se uvijek meni desavaju neka srXXa!!Boze!!
Evo sad raaaaaaaadiiiiiiiiiiiiiiii.A svasta a samo sam prije konektovanja i kucanja wvidal kucao wvdialconf /etc/wvdial.conf modem je inicijalziran ponovo i kad sam kucao ponovo wvdial uspio sam se konektovati.Ili je ovaj slack bugovit ili je problem sa wvidal nesto mi ovdje nikako nije jasno.U svakom slucaju hvala svima!!Pozdrav!
heh slack bugovit :DDDD…jah…
Mislio je da bube hodaju po ekranu,nisi mastoviti nikako veljo…
Pa dje slack bolan dje slack, win 98 i kraj price ocami, i jos mu intaliras mu shellas temu i stavis wallpaper i skines par TUX igrica i to je to
Ah sretna li jutra.