Problemi sa Bihnet ADSL free zonom

nejse da neduzim postupio kako je navedeno u prijasnjoj temi na forumu i kada uradim sto je receno i odem na webinterfejs modema i dodam @bihnet i u polje password upisem isti modem pokaze mi se cekanje na pointeru i mogu cekati do sutra i nista

Pogledaj ovaj vodič, radi 100 %.

to sam i pogledao i uradio ali se desava nista neide na free

Odredjen broj speedtoucheva ima bug u svom firmwareu i nece da se konektuje u router modu na free zonu - vjerovatno je problem u onom “@” u usernameu.

konektuj se preko rp-pppoe…napravis 2 konekcije, jednu za normalni net i drugu za freezone, i radice…

super ali kako jer sam novi sa linux-om ,a skinuo sam rp-pppoe

i da kako promijeniti firmware u modemu i imali sanse za to

Slažem se sa tobom ali onda treba napraviti statičku rutu do BIHnetovih IP adresa da idu preko 10.x.x.x mreže :slight_smile: Hajd to objasni početniku :slight_smile:

Ako to radiš kroz webinterfejs modema, onda isti problem imaš i na Windowsu. Ako imaš isti problem i na Windowsu, zovi support Bihneta.

Slažem se sa tobom ali onda treba napraviti statičku rutu do BIHnetovih IP adresa da idu preko 10.x.x.x mreže :slight_smile: Hajd to objasni početniku :)[/quote]
ehhh

de nek neko onda objasni kako na magicnom savremenom ubuntu.u to treba napravit…
posto je sve tako jednostavno, de da cujemo!

Meni i drugim korisnicima perfektno radi Free zona, sa i bez onog vodiča koji sam spomenuo…

Ne moze mu pomoc bihnet, jer podrzavaju samo modeme u bridge modu, nista router. Ako neces da se upustas u upgrade firmwarea, nemas nekog velikog izbora, modem prebaci u bridge i napravi dvije PPPoE konekcije u linuxu.

super KAKO novi sam i NEZNAM

NEMOJ FLASHATI NISTA!!! Ja sam ga uspio flashat i radio je; no kad sam odradio konfiguraciju i preko setupa ubacio br.tpl sa cd-a modem je krepao (upale se 3 nece 4-internet, ping na 10.0.0.138 kaze destination unreachable). danas sam dobio novi besplatno, st546, jer sam jos pod ugovorom.