nejse da neduzim postupio kako je navedeno u prijasnjoj temi na forumu i kada uradim sto je receno i odem na webinterfejs modema i dodam @bihnet i u polje password upisem isti modem pokaze mi se cekanje na pointeru i mogu cekati do sutra i nista
to sam i pogledao i uradio ali se desava nista neide na free
Odredjen broj speedtoucheva ima bug u svom firmwareu i nece da se konektuje u router modu na free zonu - vjerovatno je problem u onom “@” u usernameu.
konektuj se preko rp-pppoe…napravis 2 konekcije, jednu za normalni net i drugu za freezone, i radice…
super ali kako jer sam novi sa linux-om ,a skinuo sam rp-pppoe
i da kako promijeniti firmware u modemu i imali sanse za to
Slažem se sa tobom ali onda treba napraviti statičku rutu do BIHnetovih IP adresa da idu preko 10.x.x.x mreže Hajd to objasni početniku
Ako to radiš kroz webinterfejs modema, onda isti problem imaš i na Windowsu. Ako imaš isti problem i na Windowsu, zovi support Bihneta.
Slažem se sa tobom ali onda treba napraviti statičku rutu do BIHnetovih IP adresa da idu preko 10.x.x.x mreže Hajd to objasni početniku :)[/quote]
ehhh
de nek neko onda objasni kako na magicnom savremenom ubuntu.u to treba napravit…
posto je sve tako jednostavno, de da cujemo!
Meni i drugim korisnicima perfektno radi Free zona, sa i bez onog vodiča koji sam spomenuo…
Ne moze mu pomoc bihnet, jer podrzavaju samo modeme u bridge modu, nista router. Ako neces da se upustas u upgrade firmwarea, nemas nekog velikog izbora, modem prebaci u bridge i napravi dvije PPPoE konekcije u linuxu.
super KAKO novi sam i NEZNAM
NEMOJ FLASHATI NISTA!!! Ja sam ga uspio flashat i radio je; no kad sam odradio konfiguraciju i preko setupa ubacio br.tpl sa cd-a modem je krepao (upale se 3 nece 4-internet, ping na 10.0.0.138 kaze destination unreachable). danas sam dobio novi besplatno, st546, jer sam jos pod ugovorom.