kao OS kristim Ubuntu 9.04, graficka je on board, nvidia,… ubuntu koristi nvidia driver,… compiz sa raznim efektima je takodjer nalozen
problem imam sa EOG (Bildbetrachter) programom, dakle, cim iz nekog direktorija pokusam da otvorim/pogledam sliku/e sa EOG, komp mi absolutno zaledi,… nista ne pomaze,… reboot slijedi,…
na netu nisam nista konkretno sa tim problemm nasao,…
pa sam kontao,… izgleda da kod vecine drugih korisnika sve je u redu sa tim programom,…
tako da sam pokusao compiz replace sa metacity,… i u tom slucaju, kad je compiz ugasen, onda i EOG fura bez problema,… cim pokrenem compiz,… opet belaji,…
i onda mi je jos nesto sumnjivo,…
direktorij sa slikama,… slikane sa mobitelom,… te slike kad ih zelim da otvorim iz direktorija (dupli klik),… komp mi zaledi, a iste te slike kad pokrenem EOG, i iz samog EOG-programa idem na File=> Open , onda te mob-slike se daju pregledati,…
to je slucaj sa mob-slikama, a slike slikane sa digicam u svakom slucaju su problem,…
tako da mi je sve to nekako cudno,…
ne znam sta da pokusam,… mislim, mozda nebi bilo lose zveknuti bilokakav slican programcic na komp i rijesen prblem,… ali na eog sam navikao,… a i dodje installiran uz ubuntu,…
dali je ko imao slicnih problema ili moze reci o cemu bi se moglo raditi,… kako bih mogao rijesiti ovaj prblem
unaprijed hvala
Bosancero