Problemi sa EOG

kao OS kristim Ubuntu 9.04, graficka je on board, nvidia,… ubuntu koristi nvidia driver,… compiz sa raznim efektima je takodjer nalozen :wink:

problem imam sa EOG (Bildbetrachter) programom, dakle, cim iz nekog direktorija pokusam da otvorim/pogledam sliku/e sa EOG, komp mi absolutno zaledi,… nista ne pomaze,… reboot slijedi,…

na netu nisam nista konkretno sa tim problemm nasao,…

pa sam kontao,… izgleda da kod vecine drugih korisnika sve je u redu sa tim programom,…

tako da sam pokusao compiz replace sa metacity,… i u tom slucaju, kad je compiz ugasen, onda i EOG fura bez problema,… cim pokrenem compiz,… opet belaji,…

i onda mi je jos nesto sumnjivo,…

direktorij sa slikama,… slikane sa mobitelom,… te slike kad ih zelim da otvorim iz direktorija (dupli klik),… komp mi zaledi, a iste te slike kad pokrenem EOG, i iz samog EOG-programa idem na File=> Open , onda te mob-slike se daju pregledati,…

to je slucaj sa mob-slikama, a slike slikane sa digicam u svakom slucaju su problem,…

tako da mi je sve to nekako cudno,…

ne znam sta da pokusam,… mislim, mozda nebi bilo lose zveknuti bilokakav slican programcic na komp i rijesen prblem,… ali na eog sam navikao,… a i dodje installiran uz ubuntu,…

dali je ko imao slicnih problema ili moze reci o cemu bi se moglo raditi,… kako bih mogao rijesiti ovaj prblem

unaprijed hvala

Bosancero